Nye SARS-advarsler

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har utstedt nye reiseadvarsler. Nå er også Toronto farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WHO gikk ut med advarsler om å reise til den kinesiske provinsen Guangdong og til nabolandet Hongkong i begynnelsen av april. I dag utstedte WHO nye advarsler.

- I dag anbefaler vi mennesker som ikke har nødvendige gjøremål i Shanxi-provinsen, i Beijing, og i Toronto til å utsette reisen hvis det er mulig. Dette gjør vi på grunn av at disse områdene nå har ganske store utbrudd av sykdommen, og at det derfor er en stor risiko for å bli smittet der. Akkurat som i Hongkong og Guangdong har også mennesker fra disse områdene tatt med seg smitte til andre land, sier doktor David Heymann i WHO til nyhetsbyrået AP.

Reiseadvarselen gjelder i første omgang for tre uker. Det er dobbelt så lenge som den normale inkubasjonstiden til sykdommen regnes for å være.

Heymann sier også at WHO vurderer å inkludere et annet land på listen over områder de fraråder folk å reise til, uten at han vil gå inn på hvilket land dette er. WHO skal vurdere dette landet på nytt førstkommende mandag.

Det tredje største utbruddet av SARS er i Singapore, hvor 178 mennesker er bekreftet smittet av lungeviruset. Tusenvis av mennesker har blitt satt i en ti-dagers karantene i håp om at myndighetene skal få kontroll over smitten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer