Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye SARS-advarsler

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har utstedt nye reiseadvarsler. Nå er også Toronto farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WHO gikk ut med advarsler om å reise til den kinesiske provinsen Guangdong og til nabolandet Hongkong i begynnelsen av april. I dag utstedte WHO nye advarsler.

- I dag anbefaler vi mennesker som ikke har nødvendige gjøremål i Shanxi-provinsen, i Beijing, og i Toronto til å utsette reisen hvis det er mulig. Dette gjør vi på grunn av at disse områdene nå har ganske store utbrudd av sykdommen, og at det derfor er en stor risiko for å bli smittet der. Akkurat som i Hongkong og Guangdong har også mennesker fra disse områdene tatt med seg smitte til andre land, sier doktor David Heymann i WHO til nyhetsbyrået AP.

Reiseadvarselen gjelder i første omgang for tre uker. Det er dobbelt så lenge som den normale inkubasjonstiden til sykdommen regnes for å være.

Heymann sier også at WHO vurderer å inkludere et annet land på listen over områder de fraråder folk å reise til, uten at han vil gå inn på hvilket land dette er. WHO skal vurdere dette landet på nytt førstkommende mandag.

Det tredje største utbruddet av SARS er i Singapore, hvor 178 mennesker er bekreftet smittet av lungeviruset. Tusenvis av mennesker har blitt satt i en ti-dagers karantene i håp om at myndighetene skal få kontroll over smitten.

Toronto var det første ikke-asiatiske området hvor SARS ble funnet. De nye canadiske undersøkelsene om SARS har sådd tvil om forskningen rundt sykdommen er på rett spor.

- Toronto hadde i forrige uke en eksportør av viruset som smittet fem helsearbeidere i et annet land. Dette brakte vår oppmerksomhet mot byen igjen, sier Heymann.

Guangdong og Hongkong står fortsatt på WHOs liste over områder man ikke bør reise til.

- Problemet med Hongkong er at de fortsatt ikke er sikre på hvordan SARS smitter der, og de har fortsatt så mange smittetilfeller at det blir vanskelig å fjerne dem fra listen selv om det skulle vise seg at smittefaren gikk ned.

Heymann forteller også at WHOs helsepersonell i Shanghai tror antallet smittede i provinsen er langt større enn de offisielle tallene tyder på.

TERMISK OVERVÅKNING: Flyplassen i Tokyo har tatt i bruk termisk videoovervåkning av passasjerer for å skille ut reisende med SARS-symptomer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media