MULIGE VRAKRESTER: Australske myndigheter har offentliggjort blant annet dette satellittbildet.
MULIGE VRAKRESTER: Australske myndigheter har offentliggjort blant annet dette satellittbildet.Vis mer

Nye satellittbilder viser to gjenstander som kan stamme fra det savnede flyet

Australias statsminister med nye opplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australske myndigheter kunne i natt norsk tid fortelle at de har gjort funn sør i Indiahavet som kan knyttes til det savnede Malaysia Airlines-flyet som har vært savnet i mer enn 12 dager.

- Ny og troverdig informasjon har blitt avdekket i forbindelse med søket i Indiahavet, sa statsminister Tony Abbott i det australske parlamentet ved 4-tida i natt.

24 meter Abbott opplyser at australske satellitter har oppdaget to gjenstander som kan stamme fra det savnede Malaysia Airlines-flyet. Gjenstandene skal ligne på flydeler.

På en pressekonferanse opplyste myndighetene at den største gjenstanden som er observert er 24 meter langt. Funnene er gjort 2260 km sørvest for Perth vest i Australia. 

Også amerikanske myndigheter, som har et P-8 Poseidon-overvåkningsfly i området, bekrefter mistanken og sier at alle indikasjoner tilsier at det er noe i sjøen i området, ifølge ABC News.

- Alle indikasjoner tilsier at det er noe der nede, mener amerikanerne.

Vil ikke spekulere Det er for tidlig å si om gjenstandene faktisk stammer fra flyet.

John Young fra Kystvakten opplyser at det ikke er uvanlig å finne flytende objekter i sjøen, men størrelsen gjør at dette er et troverdig spor å følge.

- Jeg vil ikke spekulere i hva objektene er før vi faktisk finner dem og får dem bekreftet.

Statsministeren opplyser at fire overvåkningsfly av typen Orion fra Royal Australian Air Force og flere marinefartøy er på vei til stedet nå.

Det første skal allerede være framme ved stedet objektene har blitt observert.

5 METER: Dette satellittbildet skal vise det minste av de to objektene.
5 METER: Dette satellittbildet skal vise det minste av de to objektene. Vis mer
ORION-FLY PÅ VEI: Australias statsminister Tony Abbott opplyste i natt at satellittbilder viser to gjenstander som kan stamme fra det savnede Malaysia Airlines-flyet. Flere fly og fartøy er nå på vei til stedet. Foto: AMSA
ORION-FLY PÅ VEI: Australias statsminister Tony Abbott opplyste i natt at satellittbilder viser to gjenstander som kan stamme fra det savnede Malaysia Airlines-flyet. Flere fly og fartøy er nå på vei til stedet. Foto: AMSA Vis mer