Nye selvmordsangrep ryster Pakistan

Minst 17 personer er drept og over 70 såret i flere nye bombeangrep i Pakistan.

SELVMORDSANGREP: Minst 17 personer ble drept og over 50 såret da en selvmordsbomber sprengte seg i luften utenfor en domstolsbygning i den pakistanske byen. Foto: AFP/SCANPIX
SELVMORDSANGREP: Minst 17 personer ble drept og over 50 såret da en selvmordsbomber sprengte seg i luften utenfor en domstolsbygning i den pakistanske byen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Minst 17 personer er drept og over 70 såret i flere nye bombeangrep i Pakistan. Samtidig opplyser pakistanske myndigheter at flere opprørere er drept i Swat-dalen.

Ifølge pakistansk politi ble minst 7 personer drept og over 30 såret da to bomber gikk av rett etter hverandre på et travelt marked i Lahore øst i landet mandag kveld lokal tid.

Flere bygninger i nærheten fikk vinduene knust av trykkbølgene, og biler ble satt i brann. Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepene.

Angrep domstol

I en annen hendelse ble minst 10 personer drept og over 50 såret da en selvmordsbomber sprengte seg i luften utenfor en domstol i Peshawar mandag formiddag. Byen nordvest i Pakistan har vært rammet av flere bombeangrep de siste månedene, og hundrevis av mennesker har mistet livet.

Ifølge en høytstående representant for delstatsmyndighetene kom selvmordsbomberen til domstolen i en rickshaw.

- Han forsøkte å ta seg inn i bygningen, men ble stanset av sikkerhetspersonell, opplyser tjenestemannen. Selvmordsbomberen utløste deretter den kraftige sprengladningen han hadde festet til kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer