Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye sex-anklager mot Dominique Strauss-Kahn

Nye alvorlige anklager rettes nå mot Dominique Strauss-Kahn. Flere kvinner hevder de har blitt misbrukt av den franske topp-politikeren.

NYE ANKLAGER:  Flere kvinner forteller nå om seksuell trakassering og angiveliog overgrep fra Dominique Strauss Kahn.  AFP PHOTO/POOL/Richard Drew
NYE ANKLAGER: Flere kvinner forteller nå om seksuell trakassering og angiveliog overgrep fra Dominique Strauss Kahn. AFP PHOTO/POOL/Richard Drew Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere dager på den beryktede fangeøya Rikers Island i elva East River mellom bydelene Queens og Bronx i New York, er den tidligere sjefen for det Internasjonale Pengefondet (IMF) plassert i husarrest på Manhattan.

Men problemene er på ingen måte over for den tidligere så mektige franske topp-politikeren.

I natt ble det kjent at flere nye kvinner anklager ham for seksuelle overgrep.

Seksuell overgrep

Etter at «DSK» - som Dominique Strauss-Kahn - er kjent som i Frankrike ble arrestert i Air France-flyet som skulle ta av fra JFK-flyplassen i New York, og først ble siktet for å ha holdt en stuepike fanget og utsatt henne for et seksuelle overgrep, har flere kvinner fortalt om overgrep.

Først var det den franske journalisten Tristane Banon (31) som fortalte om et seksuelt angrep. Det skal ha skjedd når hun som fersk journalist i 2002 intervjuet «DSK».

I følge avisene i New York og internasjonale medier skal «DSK» også ha forsøkt seg på en asiatisk kvinne som er ansatt i en administrativ stilling i IMF. Hun skal ha nektet å anmelde forholdet. Fordi hun var redd for å miste jobben. Ifølge engelske Sunday Telegraph skal kvinnen nå ha sluttet i IMF.

Flere kvinner
To ansatte - ikke stuepiken - ved luksushotellet Sofitel på Manhattan har i følge New York Post fortalt etterforskere fra New York Police Departement at «DSK» skal ha forsøkt å lokke dem opp på rommet for en drink. En av kvinnene skal ha blitt oppringt i hotellets resepsjon, bare noen minutter etter at franskmannen hadde sjekket inn på hotellet.

Samme avis skriver også at «DSK» etterforskes for å kommentert rumpa til en fransk flyvertinne. Strauss-Kahn skal ha brukt den nedsettende franske uttrykket «Quel beau cul!», (for en flott rumpe) når hun gjorde klar business-setet til «DSK» før flyet skulle ta av sist søndag.

Det er også påstander om at «DSK» skal ha betalt en større sum til en kvinne som jobbet i en annen internasjonal organisasjon i Washington DC, for å forhindre at hun snakket eller anmeldte ham.

En ikke navngitt ansatt i IMF har også forklart om en intern IMF-granskning, hvor «DKS» ble frikjent for anklager om seksuell trakassering.

Det skal ha vært en ungarsk kvinnelig økonom som følte seg trakassert. Hun ble senere omplassert , og fikk en ny jobb i IMFs avdeling i London.

PASSER PÅ: Både politi og journalister bevokter boligblokka der Strauss-Kahn nå sitter. Foto: Scanpix/EPA
PASSER PÅ: Både politi og journalister bevokter boligblokka der Strauss-Kahn nå sitter. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

Advokatene til «DSK» har ikke villet kommentere de nye anklagene mot topp-politikeren.

Husarrest
Etter at statsadvokaten på Manhattan tiltalte «DSK» risikerer han å bli sittende i husarrest fram til en rettsak til høsten.

I leiligheten han sitter i husarrest kan han få besøk av både kona Anne Sinclair og datteren Camille. Datteren studere for tiden ved et universitet i New York.

«DSK» sitter nå i husarrest i skyskraperen «Empire Building» nederst på Manhattan, like ved Groound Zero.

Anne Sinclair skal ha betalt om lag 5,5 millioner kroner i kausjon, samt at hun har stilt 25,5 millioner kroner i sikkerhet, for å få ektemannen ut fra fangeøya Rikers Island.

Familien Strauss-Kahn Sinclair må også betale for vaktholdet.

Dominique Strauss-Kahn er tiltalt for seksuelt overgrep mot stuepiken. Han skal angivelig ha tvunget henne til oralsex. Han er også tiltalt for ulovlig frihetsberøvelse. Strafferammen er 25 års fengsel.

STØTTER FAR OG MANN:  Anne Sinclair, Dominique Strauss-Kahns kone, og datteren  Camille Strauss-Kahn  støtter den overgrepstiltalte eks-sjefen i IMF. Foto: AFP Photo/Stephen Chernin
STØTTER FAR OG MANN: Anne Sinclair, Dominique Strauss-Kahns kone, og datteren Camille Strauss-Kahn støtter den overgrepstiltalte eks-sjefen i IMF. Foto: AFP Photo/Stephen Chernin Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media