Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye sexanklager mot 15-åring

En voldtektssiktet 15-åring er overført fra cella i Moss til lukket psykiatrisk avdeling på Ullevål sykehus. Oslogutten skal nå være under etterforskning for til sammen sju- åtte sexovergrep, eller forsøk på overgrep, mot småjenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette tallet inkluderer en voldtekt og ett voldtektsforsøk som 15-åringen formelt er siktet for.

Politiet unnlot fredag å be om kjennelse for forlenget varetektsfengsling for gutten.

Staff bekrefter

Forsvareren hans, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, sier til Dagbladet at han er kjent med at det er kommet nye anmeldelser mot 15-åringen, og at kriminalpolitiet nå ønsker at 15-åringen i den forbindelse skal stille opp til personkonfrontasjoner på Politihuset.

- Dette har jeg motsatt meg, ut fra den situasjonen klienten befinner seg i. Det er heller ikke snakk om at han skal gå i nye avhør, av samme grunn, sier Staff til Dagbladet.

15-åringen satt sju uker i varetekt i Moss før han ble overført til Ullevål sykehus i forrige uke. Tidligere engasjerte Staff psykolog John Sandstrøm for egen regning, slik at gutten fikk profesjonell hjelp på cella.

- Det var helt nødvendig å få han ut av fengsel, sjøl om betjeningen i Moss skal ha all honnør for deres innsats for gutten, sier Sandstrøm til Dagbladet.

Skal utredes

Staff sier at han sjølsagt er glad for at 15-åringen er ute av en varetektssituasjon i fengsel.

- På Ullevål sykehus skal han etter planen være til utredning i tre ukers tid, for å få klarlagt hans psykiske tilstand. Deretter er det meningen at han skal overføres til en institusjon under barnevernet, sier Staff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling