Nye sexbeskyldninger mot Clinton

- Bill Clinton kysset meg, og tok hånden min til skrittet sitt. Dette har jeg ønsket å gjøre siden jeg traff deg første gang, sa presidenten. Kathleen Willey, tidligere assistent i det Hvite Hus, snakker for første gang om det hun påstår å ha opplevd med USAs president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jus-eksperter hevder Willeys vitnemål er det hittil farligste for Clinton.

Episoden Kathleen Willey nå har beskrevet både for amerikansk rettsvesen og amerikanske TV-stasjoner skriver seg fra 1993. Willeys ektemann hadde gått konkurs og Kathleen gikk til presidenten for å få en jobb. Presidenten skal ha trukket henne til seg, kysset henne på munnen og kommet med de etterhvert så berømte ordene:

- Dette har jeg ønsket å gjøre siden jeg traff deg første gang, sa presidenten.

Riksrett

Kathleen Willeys vitnemål svekker Bill Clintons stilling på mange måter. For det første er det nok et vitne som trekker i samme retning som Paula Jones og Monica Lewinsky. Men like alvorlig er Kathleen Willeys påstander om at Bill Clinton løy da han under ed forklarte seg i Paula Jones-høringene. Hvis hun har rett kan Clinton stilles for riksrett for mened.

Benekter

Presidentens advokat er opprørt over anklagene Willey kommer med.

- Presidenten benekter disse anklagene på det sterkeste, de har ingen rot i virkeligheten, sier Clintons forsvarer Robert Bennett.

Clinton skal ha innrømmet å ha kysset Kathleen Willey vennskapelig på pannen og gitt henne en klem.

Dårlig samvittighet

De seksuelle tilnærmelsene skal ha skjedd for 5 år siden. Tidligere har Kathleen Willey vært uvillig til å snakke om det som skjedde, men nå har hun åpenbart forandret mening.

- For mange løgner er fortalt, og for mange liv er ødelagt. Det er på tide at sannheten kommer frem, sa Katleen Willey i TV-programmet 60 Minutes.

RASER MOT CLINTON: Kathleen Willey er den siste av en rekke kvinner som mener seg mibrukt av president Bill Clinton. Tidligere har Gennifer Flowers, Monica Lewinsky og Paula Jones stått frem.