Nye sikkerhetstiltak i Marokko etter dobbeltdrapene

Ingen får starte fjelltur etter klokka 16. Ei heller sove i telt.

STRENGERE REGLER: Marokkansk politi innfører enda strengere regler for fotturister i Atlasfjellene. Bildet er tatt fra fjellandsbyen Imlil, der norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen overnattet før de dro opp til Toubkaltoppen.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STRENGERE REGLER: Marokkansk politi innfører enda strengere regler for fotturister i Atlasfjellene. Bildet er tatt fra fjellandsbyen Imlil, der norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen overnattet før de dro opp til Toubkaltoppen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nå gått halvannen måned siden norske Maren Ueland og danske Louise Vesterager Jespersen ble drept da de var på fjelltur i Atlasfjellene. Politiets teori er at jentene ble utsatt for et religiøst ekstremistisk terrorangrep.

Nå har marokkansk politi innført enda strengere regler for fjellturer i området:

  • Alle turister må ha med seg en autorisert guide.
  • Det er ikke lov å starte fotturer mot Nord-Afrikas høyeste topp, Toubkal, etter klokka 16.
  • Det er heller ikke lov å sove i telt.
  • Politiet i Al Haouz anbefaler å ha fire politiposter på veien opp fra Imlil til Toubkal. Alle turister og folk som går opp i fjellene skal registreres og sjekkes.

Ikke færre turister

Fjellguiden Rachid Imerhane sier han synes det er bra at marokkansk politi passer på.

- Samtidig håper og tror vi at dette var første og eneste gangen noe slikt skjedde her. Imlil og regionen har vært en fredelig plett i hundrevis av år, og vi håper og tror alle her at det fortsetter sånn, sier Imerhane på telefon til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.