Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye siktelser i Kautokeino

I går ble to menn varetektsfengslet, siktet for sex med jenter under 16. Sexskandalen vokser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100 avhørt i Kautokeino


Bytter til seg sex med unge jenter

ALTA/KAUTOKEINO (Dagbladet): I går ble to menn fra Kautokeino framstilt for varetektsfengsling i Alta tingrett. Før helga ble også to andre menn varetektsfengslet. Alle er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på jenter under 16 og 14 år.

Dermed er nå totalt 12 personer siktet i sedelighetssakene i Kautokeino, en sak som begynte å rulle da bygdas varaordfører i romjula i fjor ble anmeldt for seksuelt misbruk av ei 15 år gammel jente.

Flere offer enn siktede

Politijurist Are Meedby, som leder etterforskningen, ba om at begge desiktede ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

- Vi ba om at begge ble varetektsfengslet, slik at de ikke skal ha mulighet til å påvirke vitner som skal forklare seg. Selv om vi til nå har avhørt over 100 vitner, har vi mange, mange avhør igjen, sier Meedby.

Arbeidet har tatt lang tid. Da Alta lensmannskontor over nyttår ba om assistanse fra Kripos, var det ingen som trodde at saken skulle vokse så mye i omfang som den har gjort.

- Det som er spesielt med denne saken er at det er flere fornærmede enn siktede. Derfor har vi en enorm jobb med å samkjøre alle vitneavhørene og sjekke ut alle navnene. Ofte eret vitneavhør på over 40 sider, sier Meedby.

- Det er umulig å vite når vi blir ferdig med etterforskningen. Vi har holdt på med saken siden begynnelsen av januar, men vi ser ikke slutten enda.

- Bygdesladder

Advokaten for de to siktede, Bernt Ove Rydningen, hevder overfor Dagbladet at fengslingen av hans to klienter i går baserer seg på bygdesladder, og at troverdigheten til mange av de fornærmede jentene ikke er god nok.

Det får politijurist Meedby til å se rødt.

- At vi baserer siktelser på bygdesladder er så definitivt feil som det går an.

- Mange av de siktede hevder de har vært kjærester med jentene?

- Det fritar dem ikke fra loven. Loven om seksuell debutalder gjelder også i Kautokeino.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling