Nye skuddvekslinger i Naltsjik

Skyting brøt ut på tre forskjellige steder i den sørrussiske byen Naltsjik i morges. Sikkerhetsstyrkene har startet en spesialaksjon for å pågripe opprørerne som gikk til angrep forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 137 personer ble drept, da det som anses å være islamske ekstremister utførte en serie angrep mot politi- og regjeringsbygninger i byen torsdag forrige uke.

Russiske spesialstyrker jakter nå på de gjenlevende opprørerne, som de mener har gjemt seg blant byens øvrige innbyggere. Tirsdag ble innbyggerne oppfordret via lokale TV-sendinger om å ikke forlate sine hjem, og foreldre fikk beskjed om å holde barna hjemme fra skole og barnehager.

I dag tidlig ble det rapportert om skyting i sentrum av byen, samt to av boligområdene i utkanten av byen.

En mann skal ha blitt drept etter å ha gått til angrep da politiet ville sjekke dokumentene hans. To andre menn klarte å rømme.

Den tsjetsjenske krigsherren Sjamil Basajev har tatt på seg ansvaret for forrige ukes angrep i Naltsjik.

Ifølge Basajev ble angrepet utført av militante med tilknytning til de tsjetsjenske opprørerne, men at tsjetsjenske militante ikke var direkte involvert i angrepene. Dette indikerer at Basajev har lykkes i arbeidet med å organisere militante celler over hele regionen under direkte ledelse av ham. Ifølge Basajev skal det ha vært en gruppe med navnet Kaukasus Front som sto bak angrepene.

– Lederen er travelt opptatt med å planlegge andre oppgaver jeg har gitt til ham, sier Basajev, tilsynelatende i en referanse til nye terrorangrep. (ANB)

<B>MINST 137 DREPT:</B> I forrige uke utførte islamske ekstremister en serie angrep mot politi- og regjeringsbygninger.