Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye smitterekorder i Texas og Florida

Smittetallet stiger i flere amerikanske delstater. Texas og Florida registrerte lørdag den største økningen i nye smittetilfeller siden virusutbruddet startet.

HOUSTON: Helsepersonell på intensivavdelingen på et sykehus i Texas. Foto: AFP/NTB Scanpix
HOUSTON: Helsepersonell på intensivavdelingen på et sykehus i Texas. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

Helsemyndighetene oppfordret folk om å ta forholdsregler eller rett og slett bli hjemme da hele USA feiret uavhengighetsdagen 4. juli.

I Florida, som rapporterte om 11 445 bekreftede tilfeller lørdag, er barer stengt i hele delstaten og flere attraksjoner og strender likeså.

I Texas er 8258 bekreftet smittet det siste døgnet. Det er den største daglige økningen som er registrert. Antall sykehusinnleggelser øker også.

På landsbasis ble det meldt om 54 904 nye smittede, viser oversikten til Worldometers. Den siste uken har det daglige smittetallet nådd stadig nye rekorder.

Til sammen er 2 890 588 amerikanere smittet av covid-19-viruset og 132 064 har dødd av eller med viruset. Det siste døgnet ble det registrerte 616 nye dødsfall i landet som er det verst rammede i verden av pandemien.

I store deler av Texas, USAs nest største delstat, er det innført påbud om bruk av munnbind. Brudd på påbudet gir en bot på 250 dollar.

Ordren om å dekke til nese og munn på offentlige steder kom fra guvernør Greg Abbott på fredag, og Texas har nå reversert den raske gjenåpningen av delstaten.

Helsemyndighetene i Texas opplyste lørdag at det samlede antallet smittede har nådd 191 790 personer. Det er registrert 33 nye dødsfall, og til sammen har 2608 dødd av eller med coronaviruset i delstaten.

I Florida, den tredje mest folkerike delstaten i USA, er til sammen 190 052 smittet og 3703 døde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!