Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Nye smittetilfeller i Wuhan

I går ble det for første gang siden 3. april meldt om ny coronasmitte i Wuhan. I dag kommer det meldinger om enda flere.

WUHAN: Det var i byen Wuhan, med sine 11 millioner innbyggere, at viruset hadde sitt utspring mot slutten av 2019. Nå meldes det for første gang siden 3. april om nye smittetilfeller i millionbyen. Foto: China Out / AFP / Scanpix
WUHAN: Det var i byen Wuhan, med sine 11 millioner innbyggere, at viruset hadde sitt utspring mot slutten av 2019. Nå meldes det for første gang siden 3. april om nye smittetilfeller i millionbyen. Foto: China Out / AFP / Scanpix Vis mer

For første gang siden 3. april ble det i går meldt om coronasmitte i den kinesiske millionbyen Wuhan, der viruset først ble påvist.

I dag meldes det om enda flere nye smittede i byen.

Kinesiske helsemyndigheter opplyste søndag at det var registrert 14 nye smittetilfeller i hele Kina, deriblant ett i Wuhan, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I dag melder de lokale helsemyndighetene om fem nye tilfeller, ifølge blant andre CNN, som skriver at det også har blitt opplyst om at ingen av de nye påviste tilfellene komme fra utlandet.

Videre skal det også ha blitt påvist 11 tilfeller av det som kalles «asymptomatiske» tilfeller i Hubeiprovinsen, som omfatter Wuhan, melder AFP.

Bekymring

Selv om tallene er lave og ikke i nærheten av de det daglig rapporteres om i flere land i Vest-Europa og USA, knyttes det bekymring til virusets evne til å tilsynelatende fortsette å spre seg uoppdaget - spesielt i en by som er så overvåket som Wuhan.

LYSTE OPP: Da Wuhan åpnet igjen etter pandemien i byen, feiret de med lysshow. Video: AP. 7. april 2020 Vis mer

Mi Feng, talsmann for Kinas nasjonale helsekommisjon, oppfordret i går folk om å være årvåkne og intensivere personlig beskyttelse mot viruset.

Han sa også at de nye påviste tilfellene av smitte må være en påminnelse om å unngå sosiale sammenkomster og søke medisinsk råd eller teste seg ved tegn på symptomer.

Advarte

Det var i byen Wuhan, med sine 11 millioner innbyggere, at viruset hadde sitt utspring mot slutten av 2019.

Etter utbruddet hadde Wuhan strenge regler for innbyggerne for å få bukt med viruset, og nedstengningen av millionbyen ble omtalt som historisk.

Mot slutten av mars kunne innbyggerne riktignok, etter rundt to måneder i såkalt lockdown, igjen gå på butikken eller ta seg en vandretur i gatene.

Likevel advarte Wang Zhongli, lederen for det kommunistiske partiet, befolkningen i Wuhan mot en ny smittebølge. Han oppfordret derfor innbyggerne som bor i Wuhan om å skjerpe sine smitterutiner og unngå å forlate hjemmet deres om det var mulig.

OPPFORDRING: Direktør for intensivbehandlingen ved Peking Union Medical College, Du Bin, har en tydelig oppfordring til resten av verden i møte med corona-pandemien. Video: AP/NTB Vis mer

I midten av april oppjusterte Wuhan dødstallene i regionen fra 2579 til 3869 personer. Det er en økning på hele 50 prosent.

Det antas at virusutbruddet startet på et såkalt våtmarked i Wuhan, der det selges levende dyr fra boder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!