Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye søk etter Maja (25)

Kvinnen ble sist sett på en matbutikk i november i fjor. Nå er Kripos koblet inn i saken.

SAVNET: 25 år gamle Maja Justyna Herner fra Polen har vært savnet siden november 2018. Foto: Privat
SAVNET: 25 år gamle Maja Justyna Herner fra Polen har vært savnet siden november 2018. Foto: Privat Vis mer

Torsdag gjennomføres det nye søk med politihelikopter etter Maja Justyna Herner i Ørsta. Det opplyser politiet i en pressemelding. Flyvningen skjer i forbindelse med et møte mellom Kripos og lokalt politi.

Ifølge politiet er det området ovenfor Ørsta sentrum, primært rundt turområdet tilnytta Saudehornet, Vardehornet og Nivane som vil bli undersøkt denne gangen. 25-åringen la i fjor vinter ut på fjelltur, men kom aldri hjem igjen.

Det har så langt vært en resultatløs leteaksjon etter kvinnen, som sist ble sett på en matbutikk den 21. november i fjor, omkring klokka 13.30.

- Parallelt med søk etter den savnede har det også pågått etterforsking. Den er nå i ferd med å bli ferdigstilt. All den tid det ikke er gjort noe funn ute i terrenget, har vi gått gjennom etterforskingsmaterialet på nytt. Her får også politidistriktet bistand fra Kripos, opplyser politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt.

Materialet beskrives av politiet som omfattende. Det vil nå bli vurdert hvorvidt det skal gjøres nye etterforskningsskritt.

Omfattende søk

I etterkant av at 25-åringen forsvant i fjor, ble det gjennomført en omfattende leteaksjon i nærområdet. Flere hundre frivillige engasjerte seg for å finne kvinnen - uten hell.

Skovly sier til Dagbladet at det ikke er noen dramatisk utvikling i saken som nå fører til at Kripos kobles inn.

- Det har gått ti måneder uten at vi har funnet henne, og heller ikke funnet noe som tyder på en kriminell handling. Da synes vi likevel det er naturlig å be om assistanse, for å se om det er noe vi burde gå mer i dybden på, forteller politiinspektøren.

De nye søkene var ifølge Skovly bestemt tidligere, og gjennomføres på bakgrunn av fotografier som har blitt analysert Kripos. Politiet sitter på flere hypoteser om hva som kan ha skjedd Herner.

- Det er likevel ingenting som har støttet opp under at det har vært en kriminell handling, påpeker Skovly.

- Ingen vil henne noe vondt

Den polske kvinnen hadde flyttet til Ørsta bare dager før hun forsvant sporløst. I ettertid har politiet brukt store ressurser på å kartlegge hennes bakgrunn, i jakta på svar.

Til tross for det Skovly beskriver som gode forbindelser og opplysninger fra kvinnens hjemland, har ikke politiet kommet lenger.

- Det er ingenting i historien hennes som tilsier at noen vil henne noe vondt, sier Skovly.

Venner av Herner startet i fjor en innsamling hvor inntektene blant annet skulle gå til å sende et polsk detektivbyrå til Norge. Politiinspektør Skovly sier at dersom man nå ikke kommer nærmere en oppklaring av mysteriet, kan saken bli lagt bort.

- I så fall vil vi nok nærme oss en henleggelse, sier Skovly.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling