Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye søk i elva etter savnede Vibeche (48)

Samboerpar siktet.

SØKER I KVELD: Politiet har startet nye søk i Nidelva. FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN
SØKER I KVELD: Politiet har startet nye søk i Nidelva. FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har i kveld startet nye dykkersøk i Nidelva i Trondheim i letingen etter Vibeche Sofie Falck Danielsen (48).

- Det har blitt mørkt, men vi forsetter letingen etter kvinnen. Vi har Røde Kors til disposisjon og vurderer å bruke egne mannskaper i søk utover kvelden. Det er ikke gjort funn som gjør at vi nærmer oss henne, søket er like bredt som tidligere i dag, sier politiinspektør Per Morten Brobakke til Dagbladet.

Blodspor 48-åringen ble meldt savnet etter at politiet fikk en savnetmelding i dag tidlig. Det ble funnet blodspor i leiligheten.

Et samboerpar, en mann i 40-åra og en kvinne i 30-åra, er siktet for legemsbeskadigelse. De to ble først avhørt som vitner, men statusen endret seg raskt.

- Det var funn i leiligheten sammen med andre opplysninger i etterforskningen som gjorde at de ble siktet og pågrepet. Kvinnen og mannen er siktet for legemsbeskadigelse mot en ukjent person. Samtidig er altså en kvinne savnet. Det er alt vi kan si nå, sier Brobakke.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med om det er noen kjent relasjon mellom de siktede og savnede, men bekrefter at de siktede har blitt knyttet til det mulige åstedet i en leilighet i Kjøpmannsgata.

Søk Det pågikk i 17.30-tida avhør av en av de pågrepne, men det er foreløpig ikke klart om noen av de to erkjenner straffskyd knyttet til voldssiktelsen.

- Har de siktede hjulpet politiet med søket etter kvinnen på noen måte?

- Jeg vil ikke kommentere noen enkeltheter på dette stadiet, sier politiinspektøren.

Advokat Kolbjørn Lium representerer den siktede kvinnen.

- Jeg har bare hatt en kort samtale med min klient i kveld. Hun skal etter planen i avhør i morgen, sier Lium til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om hvordan kvinnen stiller seg til den alvorlige siktelsen.

Røde Kors deltok i søket, men avsluttet i firetida.

- Vi har deltatt med ni personer. Vi har søkt i Midtbyen, i et avgrenset område rundt kvinnens bolig, sier Bent Hellum, aksjonsleder i Trondheim Røde Kors.

Hele Norges coronakart