Nye søk ved boligen til Anne-Elisabeth Hagen

Politiet driver med etterundersøkelser ved boligen.

HUNDESØK: Politiet gjennomførte søk med hund i området rundt boligen til savnede Anne Elisabeth Hagen i Lørgenskog. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LØRENSKOG (Dagbladet): 162 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog, gjennomførte politiet i dag nye søk med hund i området rundt boligen.

Snøen har smeltet og politiet håper å finne gjenstander og spor rundt huset, som kan ha ligget i skjul under vinterens snø.

- Bakgrunnen for at undersøkelsene gjøres nettopp nå er blant annet at vi har ventet til snøen har forsvunnet. Det er således planlagte undersøkelser som nå gjennomføres, sier politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding.

Politiet ankom boligen i to biler like etter klokka 12, og igangsatte kort tid etter søk med hund. Politihunden søkte ved boligens innkjørsel, inngangsparti og garasje og i hagen bak huset. Politiet gjorde også undersøkelser i hagen hele veien ned mot vannet bak huset.

UNDERSØKELSER: Politi sier at de velger å undersøke huset på nytt nå som snøen har smeltet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Politi sier at de velger å undersøke huset på nytt nå som snøen har smeltet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det er foreløpig uklart om politiet gjorde noen nye betydningsfulle funn torsdag.

Etter en snau time pakket politiet sammen og forlot eiendommen, tilsynelatende uten å ta med seg noe bort fra eiendommen. Politiet varslet tidligere i dag at søkene vil fortsette også fredag.

- Ikke bare svar

Brøske forklarer at omfattende politietterforskninger ikke kun gir svar, de avdekker også nye spørsmål som må undersøkes.

- I de fleste store etterforskninger er det behov for å gjøre både nye undersøkelser - og etterundersøkelser på det sentrale åstedet. Det er også tilfellet i denne saken.

Politiet ber også folk som ferdes i nærområdet om å være observante med tanke på gjenstander som måtte dukke opp nå som snøen er borte.

1600 tips

Politiet har mottatt cirka 1600 tips om den antatte kidnappingen. Politiet har tidligere uttalt at tipsene blant annet dreier seg om mistenkelige biler, mulige skjulesteder, og mulige gjerningspersoner.

- Slik saken står nå, er det av hensyn til den pågående etterforskingen, fortsatt svært begrenset hva politiet kan kommentere rundt konkrete detaljer knyttet til etterforskingsskritt, spor, avhør og hva vi sitter med av opplysninger og informasjon, sier Brøske.

UTFORDRENDE: Fire måneder etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har politiet ennå ikke fått livstegn. Politiinspektør Tommy Brøske beskriver etterforskningen som utfordrende. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Trym Mogen Vis mer

69-åringen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor, og det har fortsatt ikke kommet livstegn fra henne eller bevis for at hun fortsatt er i live.

Tidlig ble det kjent at det i boligen til ekteparet Hagen ble funnet et brev med trusler og krav om løsepenger i såkalt kryptovaluta. Kravet skal ha vært på ni millioner euro. Brevet ble ansett som et av de mest sentrale bevisene som kunne avsløre de antatte gjerningspersonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer