<strong>REISEKLARE:</strong> Morten Eggen (t.v.) og Thomas Bakke med noen av soldatene som skal reise. Foto: Torgeir Bråthen / Nordlys
REISEKLARE: Morten Eggen (t.v.) og Thomas Bakke med noen av soldatene som skal reise. Foto: Torgeir Bråthen / Nordlys Vis mer

Nye soldater klare til å reise til Afghanistan

50 forbereder seg til oppdrag, og ingen av dem skal ha antydet at de vil trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SETERMOEN LEIR (Nordlys): De 50 soldatene i OMLT (Operational Mentoring Liaison Team) er under trening i Setermoen leir, og skal etter planen reise til Afghanistan på slutten av året, skriver Nordlys.

Soldatene har som oppgave å være rådgivere og mentorer for afghanske soldater både i trening og i skarpe operasjoner. De skal operere i det samme området som de fire norske soldatene ble drept i søndag kveld, og bruker også samme type kjøretøy.

- Tragisk hendelse - Dette er en tragisk hendelse som berører oss alle. Vi har holdt på med trening en måneds tid nå, og det blir litt spesielt når sånt skjer. Det blir en veldig sterk opplevelse, og vi må bruke tid i dag på å fordøye dette. Det er en veldig påminnelse om at vi må bruke tida framover absolutt best mulig for å forberede oss, sier Morten Eggen.

Han er sjef for de 50 soldatene som trener på Setermoen.

Eggen sier han kommer til å snakke om risikosituasjonen i Afghanistan med teamet sitt, men tror ikke det er noen som vil trekke seg.

- Det er ingen som har antydet at de ikke vil være med. Dette er voksne og reflekterte soldater, og de fleste har vært ute på slike oppdrag før. Men hver enkelt får gå en runde til med seg selv nå.

For andre gang En av de 50 soldatene er sersjant Jon Groth fra Sarpsborg, som skal til Afghanistan for andre gang.

— Er du i tvil om du skal reise etter denne hendelsen?

— Nei, jeg er ikke i tvil. Det valget tok jeg da jeg først sa ja til å reise ut. Dette er en del av det som dessverre kan skje.

Groth har kone og fire barn, og sier situasjonen er verre for dem enn for han.

— Kona har det vondt - Kona mi hadde det vondt i går. Afghanistan er en hardere tur for de som er hjemme, sier han.

Fungerende brigadesjef Dag Stølan sier hele leiren er preget av det som har skjedd.

— En veldig trist dag. Vi er alle soldater, og dette går inn på oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer