Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye Sp-vedtekter kan avgjøre ledervalg

En fersk vedtektsendring i Senterpartiet gir lokallagene langt større innflytelse på landsmøtet enn noen gang før.

MER MAKT: En fersk vedtektsendring i Senterpartiet gir lokallagene langt større innflytelse på landsmøtet enn noen gang før. Her er Sp-leder Liv Signe Navarsete og 1. nestleder Ola Borten Moe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MER MAKT: En fersk vedtektsendring i Senterpartiet gir lokallagene langt større innflytelse på landsmøtet enn noen gang før. Her er Sp-leder Liv Signe Navarsete og 1. nestleder Ola Borten Moe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endringsforslaget, som ble vedtatt på Senterpartiets landsmøte i fjor, kom fra Per Olaf Lundteigen og Ola Borten Moe, skriver Dagens Næringsliv.

- Noe er vi derfor enige om. Vi fikk ideen fra det finske Senterpartiet, sier Borten Moe.

Endringen betyr at antall landsmøtedelegater økes fra maksimalt 200 til maksimalt 300. De nye delegatene vil i all hovedsak være representanter fra lokallagene.

- Formålet er å forankre vedtakene bredere enn i dag, øke grasrotdemokratiet i partiet, sier Borten Moe.

Vedtektsendringen vil gi Sp-bastionen Trøndelag, som både har mange medlemmer og lokallag, større innflytelse. Partiet har 14 ordførere i Trøndelag.

På spørsmål om det er mulig å se for seg en Senterparti-ledelse uten trøndere, svarer Borten Moe:

- Alt er jo mulig, men Trøndelag er vel ikke helt uvesentlig i Senterpartiet.

Borten Moe, som ikke sitter på Stortinget denne perioden, er klar på at han selv ikke er lederkandidat. Han sier at han heller ikke oppfatter at Marit Arnstad, som er fra Skatval i Nord-Trøndelag, er det.

(NTB)