Nye spor i 15 år gammelt drap i Troms

15. juli er det 15 år siden Marie-Louise Bendiktsen ble voldtatt og knivstukket til døde i sitt eget hjem på Sjøvegan i Salangen.

TENTE PÅ HUSET: Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept i juli 1998. Politiet mener huset hennes ble påtent for å dekke over ugjerningen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Pluss
TENTE PÅ HUSET: Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept i juli 1998. Politiet mener huset hennes ble påtent for å dekke over ugjerningen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB PlussVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15. juli er det 15 år siden Marie-Louise Bendiktsen ble voldtatt og knivstukket til døde i sitt eget hjem på Sjøvegan i Salangen. Nå har politiet nye spor i saken, skriver Nordlys.

Til tross for en omfattende politietterforskning over flere år, har ingen noen gang vært siktet for drapet. Saken ble sist gjenopptatt i november 2008, før den ble henlagt igjen året etter.

Likevel har ikke politiet gitt opp å komme til bunns i drapsgåten. Etter møter i juni med både statsadvokatkontoret og politimesteren i Troms, ønsker lensmannskontoret i Salangen nå å ta opp tråden igjen.

- Vi vil innstille på å gjøre nærmere undersøkelser i saken på bakgrunn av egne vurderinger og informasjon som har kommet inn utenfra, bekrefter lensmann Hans Roar Rasmussen overfor Nordlys.

Han vil ikke kommentere hva disse opplysningene dreier seg om, men utviklingen kan ende i at drapsetterforskningen formelt gjenopptas.

- At politiet utreder opplysninger nærmere, trenger ikke nødvendigvis å medføre at påtalemyndigheten gjenåpner saker, understreker han. Lensmannen legger til at det ikke er første gang at det har tilflytt politiet nye opplysninger etter at saken sist ble henlagt i 2009.

Førstestatsadvokat Lars Fause, leder for påtalemyndigheten i Troms og Finnmark, sier på generelt grunnlag at terskelen for å gjenoppta drapssaker er lav, selv etter 15 år.

(NTB)