Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plaza-kvinnen

Nye spor i 23 år gammelt mystisk dødsfall

Nye tannundersøkelser viser at den ukjente kvinnen som døde på Oslo Plaza for nesten 23 år siden, er yngre enn tidligere antatt.

DØDE: En kvinne ble funnet død på et hotelrom på Oslo Plaza i 1995. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
DØDE: En kvinne ble funnet død på et hotelrom på Oslo Plaza i 1995. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at VG tok opp igjen saken om den ukjente kvinnen som ble funnet død på et hotellrom på Oslo Plaza pinseaften i 1995, har politiet fått nye spor i saken.

Ved hjelp av en ny metode for aldersbestemmelse har forskere ved Karolinska Institutet i Stockholm kommet fram til at kvinnen trolig var rundt 24 år da hun døde. Forskerne opererer med en feilmargin på drøyt ett år.

Ved obduksjonen i 1995 ble kvinnen antatt å være rundt 30 år, pluss/minus fem år. Den gangen konkludert politiet med at kvinnen hadde skutt seg selv i hodet, men det er mange uklare omstendigheter rundt dødsfallet. Blant annet sjekket hun inn med falsk identitet, og nesten alle merkelapper var fjernet fra klærne hennes.

Politiet i Oslo åpnet graven til kvinnen i oktober 2016. Deretter ble det satt i gang et omfattende, internasjonalt arbeid ved hjelp av forskere og fagfolk i Norge, Sverige, Østerrike og Australia.

Politiet har også fått en fullverdig DNA-profil av kvinnen. Den viser at hun var av europeisk opphav, men ikke skandinavisk. De nye undersøkelsene knytter nå kvinnen til Tyskland.

– Nå håper vi at vi skal finne ut hvem denne kvinnen var, og hva hun gjorde her i Oslo, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til VG.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!