HANS KRISTIAN RAUSING: Er sønn av Tetra Pak-milliardæren Hans Rausing(87). Til høyre står hans nå avdøde kone, Eva Rausing. Foto: AP Photo/Alan Davidson/The Picture Library Ltd
HANS KRISTIAN RAUSING: Er sønn av Tetra Pak-milliardæren Hans Rausing(87). Til høyre står hans nå avdøde kone, Eva Rausing. Foto: AP Photo/Alan Davidson/The Picture Library LtdVis mer

Nye spor i Palme-drapet: Politiet ønsker å komme i kontakt med rikmannssønn

Drapet på Olof Palme står fortsatt som en uløst drapsgåte. Men nå har politiet funnet nye spor ved en tilfeldighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har gått over 27 år siden Sveriges statsminister Olof Palme ble skutt ned og drept etter et kinobesøk i Stockholm.

En rekke spor og tips har blitt etterforsket av politiet, men foreløpig er ingen straffet for drapet på den svenske statsministeren den siste februarkvelden i 1986.

Det har vært mange teorier om hvem som drepte ham. Palme var en omstridt minister og etterforskerne har jaktet på gjerningsmenn i nær sagt alle miljøer.

Jakter rikmannssønn Nå ønsker politiet i Sverige å komme i kontakt med Hans Kristian Rausing(49), skriver den svenske avisen Expressen.

Han fikk i fjor en betinget dom for å ikke ha sagt ifra om at hans kone, Eva Rasuing, sluttet å puste. Hun døde av overdose, men i stedet for å varsle politiet og myndighetene, unnlot han å fortelle om det.

I forbindelse med etterforskningen av dødsfallet fant politiet sensitiv informasjon på hennes datamaskin, hvor det blant annet står at hun tror hennes mann drepte Olof Palme, ifølge Expressen.

- Vil ikke kontaktes Hans far, Tetra Pak-milliardæren Hans Rausing(87) og store deler av familien holder nå til i England.

En person som står nær paret sier til Expressen at Hans Kristian Rausing har valgt å isolere seg fra venner og mange slektninger.

- Han vil ikke ha kontakt med noen i det hele tatt, absolutt ingen. Den eneste han har hatt kontakt med er den nærmeste familien. Jeg har selv ikke snakket med ham, eller vært i stand til å se ham, sier vennen.

Også Palme-utredningen som etterforsker saken i Sverige ønsker å få tak i Hans Kristian.

- Vi er i dialog med engelske myndigheter og håper at saken løser seg. Men nøyaktig hvordan det hele vil se ut til slutt, kan jeg ikke svare på akkurat nå, sier Hans Melander ved Kriminalpolisen i Sverige.

Flere nye spor Drapsgåten står dermed uløst til tross for en meget omfattende etterforskning. Men den siste tiden har det kommet flere nye spor i saken.

Blant annet forteller pirattaxi-sjåfør og den tidligere kriminelle rusmisbrukeren Lennart Gräntz(69), som enda ikke er avhørt i saken, at han er bombesikker på at han så Pettersson løpe fra åstedet.

- Jeg kjente han igjen umiddelbart. Han var stor og bredd og lett å gjenkjenne, sier Gräntz, som forteller at han flere ganger tidligere har møtt Petterson.

Etterforskningen etter Palme-mordet er Sveriges mest omfattende og dyreste noensinne, og pågår fortsatt.

NYE SPOR: I drapsgåten rundt Olof Palme. Foto: ODD WENTZEL / DAGBLADET

Foto: Odd Wentzel / Dagbladet
NYE SPOR: I drapsgåten rundt Olof Palme. Foto: ODD WENTZEL / DAGBLADET Foto: Odd Wentzel / Dagbladet Vis mer