Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye sprekker i fjellet bak raset i Ålesund

Geologer som undersøker fjellet bak rasstedet i Fjelltunvegen, har funnet nye sprekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Geologer som undersøker fjellet bak rasstedet i Fjelltunvegen, har funnet nye sprekker.

- Vi har funnet tilsvarende strukturer som hovedsprekken, sier geologene Tore Valstad og Arnstein Aarset fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) til Sunnmørspostens nettutgave smp.no.

Etter den første kartleggingen av fjellet torsdag er det for tidlig å si om sprekkene utgjør noen risiko. Undersøkelsene fortsetter fredag.

Raset bak Fjelltunvegen 31 krevde fem menneskeliv. Fire av de omkomne er hentet ut fra boligblokken som raste sammen natt til onsdag 26. mars.

NGI-geologene er leid inn av Ålesund kommune etter at den byggtekniske komiteen som vurderte rasstedet i dagene etter ulykken slo fast at det var behov for nye undersøkelser bak Fjelltunvegen 33 og 29.

Beboerne i den seks etasjer høye boligblokken i Fjelltunvegen 33 er ikke lenger evakuert, men ingen vil flytte hjem før geologene sier det er trygt.

Fjelltunvegen 29 er fortsatt evakuert fordi brannsjefen mener det her ikke er tilstrekkelig med fluktveier, mens Fjelltunvegen 30 og 32 fortsatt holdes evakuert fordi en hjemflytting vil hindre arbeidet med å hente ut den siste av de omkomne som fortsatt befinner seg inne i Fjelltunvegen 31.

(NTB)

RASTOMTEN:Geologer som undersøker fjellet bak rasstedet i Fjelltunvegen, har funnet nye sprekker. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
RASTOMTEN:Geologer som undersøker fjellet bak rasstedet i Fjelltunvegen, har funnet nye sprekker. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media