Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye steinras bak blokkruinene

Ruin-hunder i helikopter fra Oslo. - Minimal sjanse for å finne overlevende. Nabolaget blir evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hunder som er spesialtrent til å gå inn i ruiner, blir nå sendt til katastrofeområdet i Ålesund med politihelikopter fra Oslo.

Redningsmannskapene på stedet kan ikke gå inn i de brennende og rastruede ruinene i letingen etter de fem personene som er savnet.

Redningsmannskapene er i gang med evakuering av flere boligeiendommer etter at nye steinras ble utløst bak den katastroferammede boligblokka i Fjelltunvegen 31 ved 08-tiden.

Det er fare for at også de to nederste etasjene av den kollapsede seks etasjers bygningen kan rase ut i gata. Derfor er redningsmannskapene i gang med å evakuere flere naboeiendommer.

- Ja, det er kommet et nytt steinsprang som har rystet bygget på nytt. I tillegg brenner det nå i bygget, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Det er røykutviklingen som skaper behov for ytterligere evakueringstiltak i nabolaget.

- Et betydelig antall personer i det omkringliggende nabolaget blir nå evakuert. Det ligger ikke noe dramatikk i dette, men vi ønsker å være på den sikre siden, sier Tjønnøy.

Like etter klokka 8 oppsto det plutselig kraftig røykutvikling fra den sammenraste boligblokken i Ålesund.

- Brannen vi har kjempet mot i flere timer har blusset opp igjen, og ved 09-tiden er det full brann i første etasje, sier politiets innsatsleder Kjell Kvenseth til NRK Dagsnytt.

Det strømmer svart røyk ut. Fem personer er savnet i ruinene.

 MINIMAL SJANSE FOR OVERLEVENDE, SIER POLITIET: : Ved 08-tiden morgen oppsto kraftig røykutvikling fra boligblokken som kollapset i Fjelltunveien 31 i Ålesund i natt. Brannen blusset opp igjen og spredte seg over hele 1. etasje. Samtidig begynte nye steinmasser å rase bak blokka. Foto: Svein Ekornnesvåg, Scanpix.
MINIMAL SJANSE FOR OVERLEVENDE, SIER POLITIET: : Ved 08-tiden morgen oppsto kraftig røykutvikling fra boligblokken som kollapset i Fjelltunveien 31 i Ålesund i natt. Brannen blusset opp igjen og spredte seg over hele 1. etasje. Samtidig begynte nye steinmasser å rase bak blokka. Foto: Svein Ekornnesvåg, Scanpix. Vis mer

- Det er dessverre umulig for brannmannskapene å gå inn, sier Kvenseth til NRK dagsnytt.

Ifølge NTB sier politiets innsatsleder at det nå er minimal sjanse for å finne overlevende i ruinene.

Bygningseksperter fra Oslo brannvesen er nå på vei til Ålesund i chartret fly.

image: Nye steinras bak blokkruinene
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media