Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye studieplasser innen helsefag og IKT

Regjeringen forslår å opprette 387 nye studieplasser innen helsefag og IKT-utdanning. I tillegg kommer 240 nye plasser til økt opptak i psykologi, sykepleie, IKT og allmennlærerutdanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som søker skal få et studietilbud. Men inklusiv de nye studieplassene innebærer budsjettforslaget en netto reduksjon på om lag 2.200 studieplasser ved universiteter og høyskoler. Grunnen er at årskullene som er aktuelle for studier, går ned.

Regjeringen satser på forskning. Forskningsbudsjett for alle departementene har en økning på rundt 5 prosent. Det gis midler til 100 nye doktorgradsstipendiater og 40 nye postdoktorstillinger. 20 nye professorater er foreslått øremerket kvinner.

En hovedprioritering i årene framover er å styrke den langsiktige, grunnleggende forskningen. Som ledd i dette forslår regjeringen å øke kapitalen i Fondet for forskning og nyskapning med 3 milliarder kroner fra 1. januar 2001.

(NTB)