Nye SV-medlemmer betalte ikke kontingent selv

Nominasjonsstriden i Oslo SV spisser seg til.

ÅPEN KRIG I SV: Det er full krig mellom Chaudry-fraksjonen og Holmås-fraksjonen i forkant av nominasjonsmøtet som avgjør hvem som blir kandidater til Stortinget i valget neste år. Her er Heidi Sørensen (f.v.), Heikki Holmås, Kristin Halvorsen og Akhtar Chaudry. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
ÅPEN KRIG I SV: Det er full krig mellom Chaudry-fraksjonen og Holmås-fraksjonen i forkant av nominasjonsmøtet som avgjør hvem som blir kandidater til Stortinget i valget neste år. Her er Heidi Sørensen (f.v.), Heikki Holmås, Kristin Halvorsen og Akhtar Chaudry. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nominasjonsstriden i Oslo SV spisser seg til. Minst fem nyinnmeldte tilhengere av Akhtar Chaudhry i Oslo SV har ikke betalt innmeldingsavgiften selv.

Det viser en ringerunde VG har gjort til 100 av de rundt 358 nye medlemmene i Oslo SV i november.

Chaudhry utfordrer leder i Oslo SV, Heikki Holmås, om andreplassen på partiets nominasjonsliste. I det som etter hvert har blitt en bitter kamp om andreplassen, er Chaudhry beskyldt for å «kjøpe» stemmer ved å betale innmeldingsavgiften for nye SV-medlemmer.

- Lekkasje

Chaudhry mener noen i SV har lekket listen over nye medlemmer til avisen.

- Dette er Norges lille Watergate. At noen fra vårt partikontor eller noen tillitsvalgte har lekket fortrolig informasjon om våre medlemmer til avisen, sa Chaudhry til TV 2 lørdag.

Han avviser at han har betalt for noen av de nyvervede medlemmene.

- Jeg fordømmer det på det sterkeste dersom det har foregått vervejuks, enten i et forsøk på å støtte meg, eller dersom det er gjort i den hensikt å skade vår kampanje, skriver han i en e-post til VG.

Allmøtet avgjør

I Oslo SV blir stortingslisten satt opp på et allmøte der alle medlemmer kan møte opp og avgi stemme. 314 av 358 navn på listen over nye medlemmer i november er av utenlandsk opphav.

- Chaudhry er en god kamerat av meg og ba meg melde meg inn i partiet. Jeg kjenner ham veldig godt og støtter ham, men jeg har ikke betalt noen innmeldingsavgift. Jeg vet ikke om noen andre har betalt for meg, sier ett av de nye SV-medlemmene VG har snakket med.

- Hele familier innmeldt

Chaudhry har hele tiden nektet for å ha kjøpt stemmer. Likevel har flere nye medlemmer SV har snakket med aldri hørt om noen innmeldingsavgift, skriver avisen.

Medlemslisten til SV viser at det ved flere anledninger er blitt innmeldt hele familier i partiet. Ikke alle er like godt informert om hva SV står for politisk.

- En kompis ringte og sa at det skulle være seminar. Jeg har ikke hørt noe om medlemskontingent, sier en mann.

- Vet du hva SV står for politisk?

- Nei, egentlig ikke, sier mannen i 20-årene til VG. (©NTB)


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer