Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ledigheten i Norge

Nye tall: Arbeidsledigheten i Norge synker

Fra 4,8 prosent til 4,2 prosent på få måneder.

LEDER ET LAND MED FÆRRE ARBEIDSLEDIGE: Statsminister Erna Solberg er nok tilfreds med at færre nordmenn er arbeidsledige. Samtidig er også færre av oss sysselsatte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LEDER ET LAND MED FÆRRE ARBEIDSLEDIGE: Statsminister Erna Solberg er nok tilfreds med at færre nordmenn er arbeidsledige. Samtidig er også færre av oss sysselsatte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeidsledigheten i Norge går ned. Det viser nye tall fra SSBs Arbeidskraftsundersøkelse. Per utgangen av januar 2017 er 4,2 prosent av landets arbeidsføre befolkning uten arbeid.

Det var 115 000 arbeidsledige i januar.

Det er en betydelig nedgang fra oktober 2016, da arbeidsledigheten lå på 4,8 prosent. Ifølge SSB er nedgangen i all hovedsak blant personer over 24 år og blant menn.

Selv om arbeidsledighetene synker, går også tallet på antall sysselsatte ned med 11 000 personer fra oktober 2016 til januar 2017. Tallene er sesongjustert og betyr at flere nordmenn i absolutte tall står utenfor arbeidslivet. Dette kan være studenter, pensjonister og uføre - men også personer som har gitt opp å søke jobb. Dette betyr i sum at tallet på antall nordmenn utenfor arbeidsstyrken øker.

Det må samtidig understrekes at tallene på antall sysselsatte er innenfor feilmarginen.

I denne perioden økte befolkninga i aldersgruppa 15 - 74 år og sysselsettingsprosenten gikk ned med 0,4 prosentpoeng, til 66,8 prosent i januar, melder SSB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media