Coronapandemien har herjet en hel verden i snart et år. Til nå har mer enn 107 millioner mennesker blitt smittet av coronaviruset SARS-CoV-2, og sykdommen covid-19 har krevd over 2,3 millioner menneskeliv.
I hardt rammede land har pandemien ført til et massivt press på helsevesenet.
Det har fra flere land kommet bekymringsfulle rapporter om at den overveldende viruspandemien har gått på bekostning av nydiagnostisering og igangsettelse av behandling for andre vanlige forekommende sykdommer, som kreft.
Til tross for at Norge, med bare litt over 65 000 smittetilfeller og i underkant av 600 covid-19-dødsfall, har kommet godt ut av pandemien sammenliknet med veldig mange andre land, har den vanskelige smittespredningen også satt sitt preg på de norske krefttallene.
En fersk rapport fra Kreftregisteret, publisert på deres nettsider og oppsummert i Tidsskriftet for Den norske legeforening, reiser bekymring om hvilke langtidskonsekvenser underdiagnostisering og sen igangsettelse av kreftbehandling kan føre til.
Markant nedgang
Den nye undersøkelsen viser at det har vært en markant nedgang i nye registrerte krefttilfeller i Norge under pandemien.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger