Hjemmeranet i Rygge:

- Nye teorier om ransgåten

Ni måneder etter at Vigdis (63) og Arne Urstad (66) ble ranet i sitt hjem, jobber politiet nå med flere teorier om hvorfor ekteparet ble plukket ut som offer.

NB! STERKE BILDER: Vigdis (63) og Arne Urstad (66) ble brutalt ranet i sitt eget hjem. Nå forteller de om skrekknatta. Video: Lars Eivind Bones. Redigering: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har flere nye teorier som vi nå forfølger. Det dreier seg om hva som ligger bak ranet og hvorfor akkurat dette ekteparet ble oppsøkt. Jeg kan ikke gå ut med detaljer, men etterforskningen er fremdeles absolutt aktiv, sier politiadvokat Anders Svarholt.

Forrige uke møttes flere av de ansatte i Øst politidistrikt nok en gang til etterforskningsmøte om det grove hjemmeranet hos Arne (66) og Vigdis (63) Urstad i august i fjor.

Ingen mistenkte er så langt pågrepet etter at ekteparet ble brutalt ranet med øks natt til 13. august. Ranerne stakk av med to rifler, en pistol, 463 000 kroner i kontanter, flere Rolex-klokker og arvesølvet. Minutter etter kjørte de fra stedet i ekteparets bil, som ble funnet dumpet i Sverige få dager seinere.

Observerte bil

En rekke avhør er gjennomført etter ranet, uten at det har gitt politiet svar på hvem gjerningspersonene som tok seg inn i boligen i Rygge midt på natta er.

Nå håper Svarholt at to personer som ble sett ikke langt fra gården bare timer før ranet, kan bidra til nye svar.

- En bil var observert omkring klokka 18 kvelden før ranet skjedde. De to personene som befant seg i bilen er nå identifisert, og skal avhøres. De har status som vitner, sier politiadvokaten, og understreker samtidig at ingen har status som mistenkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer