Øker avstandskravet:

- Nye tilfeller hver dag

Smitteøkningen har gjort at kommunen må stramme inn.

LENGRE AVSTAND: Ordfører i Gjerdrum, Anders Østensen (Ap), har sammen med resten av kommunestyret innført strengere smittevernstiltak i kommunen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LENGRE AVSTAND: Ordfører i Gjerdrum, Anders Østensen (Ap), har sammen med resten av kommunestyret innført strengere smittevernstiltak i kommunen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har nye tilfeller hver dag og ligger på 290 smittetilfeller per 100 000 innbyggere. Samtidig opplever vi at det er lite ukontrollert smitte rundt omkring.

Det sier ordfører i Gjerdrum, Anders Østensen (Ap) til Romerikes Blad torsdag kveld.

I den nye lokale forskriften, som allerede har trådt i kraft, er det hovedsakelig tre endringer:

  • Avstandskravet økes fra én til to meter mellom personer som ikke tilhører samme husstand.
  • Flere aktiviteter, slik som trening på treningssenter, begrenses til bare å være åpent for kommunens egne innbyggere.
  • Antall personer som kan delta på offentlige arrangementer med tilviste sitteplasser, reduseres fra 50 til 20.

- Vi ser nå at det muterte viruset er på alle kanter. Selv med god avstand smitter disse muterte virusene veldig lett, og vi må forholde oss strengere til dette med avstand. Jeg tror dette er fornuftig, og alt vi gjør i forskriften er basert på faglige tilrådninger, sier Østensen til avisa.

- På alle kanter

Siden pandemien traff Gjerdrum, er det til nå registrert 165 tilfeller av coronaviruset i kommunen. Overfor avisa sier Østensen at han tror det er en fornuftig løsning som er basert på faglige råd.

Vi ser nå at det muterte viruset er på alle kanter. Selv med god avstand smitter disse muterte virusene veldig lett, og vi må forholde oss strengere til dette med avstand.

Stenger ned

Også i Brønnøy kommune har de torsdag strammet inn i smitteverntiltakene. Fra og med fredag 12. mars stenger alle skoler og barnehager i kommunen etter en kraftig økning i antall smittetilfeller.

KLARE: I denne modellen ser du hvordan man kan stoppe coronasmitten. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. En idé fra Dagens Nyheter. Vis mer

- Brønnøy kommune befinner seg i en alvorlig situasjon. Bare i løpet av dagen i dag har det kommet fem nye tilfeller, og vi har ikke kontroll på smittekilden, sa kommunedirektør Frank Nilssen under en pressekonferanse torsdag kveld.

I tillegg innfører kommunen munnbindpåbud og pålegger alle virksomheter unntatt visse butikker å stenge skriver Brønnøysunds Avis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer