Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye tinghus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Domstolsadministrasjonen frykter at det ikke vil bli mulig å gjennomføre Stortingets vedtak om å slå sammen enkelte av tingrettene til større enheter. Ifølge Aftenposten mangler penger til nye tinghus, og signalene fra regjeringen om den videre gjennomføring er så uklare at det er skapt usikkerhet om det lar seg gjøre å få endringene gjennomført innen fristen i 2007.

• Sammenslåing av tingrettene gjennomføres ikke av ressurshensyn, men for å styrke domstolene faglig for å møte utviklingen i kriminalitetsbildet. Som alltid når det er snakk om å flytte offentlige etater, er også dette en sak full av politikk. Etter beslutningen i 2001 har det vært flere omkamper. Men når domstolsadministrasjonen nå slår alarm, er det de praktiske hensyn som ligger til grunn: De trenger penger til hus for de nye tingrettene, og i tvekampen mellom departementene har Justisdepartementet tapt. Det skaper uro i systemet. Det er forståelig. Når en beslutning er tatt, bør også regjeringen ha den politiske vilje som trengs for å gjennomføre den.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling