Per Vålnes:

Nye tips i Vålnes-saken

Flere har tatt kontakt om det ti år gamle mysteriet i Balsfjord.

DOKUMENTAR: I 2011 forsvant Per Vålnes sporløst. Et stort søk ble igangsatt, men politiet sto igjen uten spor. I en Dokumentar på NRK spørs man om Per ble drept. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Troms har fått flere nye tips etter NRK-dokumentarserien «Vålnes-saken».

Per Vålnes forsvant i 2011, og hans tidligere samboer ble sammen med sin mann og fire andre pågrepet og siktet for å ha drept 50-åringen. Tre av dem ble raskt sjekket ut av saken, mens ekteparet og en venn av dem satt varetektsfengslet i over 400 dager. Da ble siktelsen mot de tre henlagt på bevisets stilling.

- Vi har fått tre nye tips i helga og ett nå i dag, sier etterforskningsleder Katrine Grimnes til Dagbladet mandag morgen.

Enorm etterforskning

Etterforskningen etter Vålnes' forsvinning er blant de mest omfattende som er gjennomført i Troms politidistrikt.

Blant annet brukte politiet 20 millioner kroner på å grave opp og søke i grunnen under Vollan gjestestue i Nordkjosbotn, der det tidligere siktede ekteparet jobbet da Vålnes forsvant.

Så seint som i 2019 gjennomførte politiet søk med drone og på bakken, blant annet i Lavangsdalen, i forbindelse med nye tips.

Forsvant sporløst

Vålnes ble meldt savnet av samboeren sin fire dager etter at han holdt 50-årslag i hjemmet sitt i Balsfjord i Troms 26. november 2011. Saken ble først etterforsket som en forsvinning, deretter som drap. Påtalemyndigheten betrakter fremdeles saken som et uoppklart drap.

Etterforskningsleder Grimnes kan ikke kommentere innholdet eller om det er noe nytt i tipsene, men avslører likevel at det ikke er kommet informasjon om hvor Vålnes skal ha blitt av. Politiet jobber nå med å gjennomgå detaljene i tipsene som har kommet inn.

- Vi er veldig glade for at folk tar kontakt. Er de usikre på om de har interessant informasjon, så ta for all del kontakt med oss, sier Grimnes, og legger til at politiet gjennomgår alle innspill fra publikum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer