- Nye tog passer ikke til stasjonene

50 tog koster fire milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Handikapforbund er kritisk til NSBs største togsatsing noensinne. De nye togene passer ikke til plattformene, mener forbundet.

Økt komfort, raskere og mer tilgjengelig - sa NSB da statsbanene onsdag presenterte tidenes største kontrakt på kjøp av 50 nye tog.

Norges Handikapforbund (NHF) har undersøkt landets 360 jernbanestasjoner og slår fast at bare tre av dem er høye nok til å nå opp til de nye lavgulvvognene.

- NSB har gjort jobben sin med å tilpasse de nye togene for alle. Men skal de kunne brukes av rullestolbrukere må Jernbaneverket sørge for en kraftig oppgradering av stasjonene, sier forbundsleder Eilin Reinaas i en pressemelding fra NHF.

En oppgradering av de 62 stasjonene som i første omgang ligger an til å bli trafikkert av de nye togene, vil ifølge NHF koste mellom 1,3 og 1,5 milliarder kroner.

(NTB)

NYE TOG: Ikke høye nok for norske plattformer, mener handikapforbundet etter presentasjonen av NSBs nye togkjøp. Foto: STADLER
NYE TOG: Ikke høye nok for norske plattformer, mener handikapforbundet etter presentasjonen av NSBs nye togkjøp. Foto: STADLER Vis mer