Nye trusler: - La meg vente

I den ville valgkampinnspurten, på søndagens femte folkemøte, møtte Trump et nytt heiarop fra tusener i menigheten. Han svarte med en trussel.

NYTT HEIAROP: I den ville valgkampinnspurten, på det femte folkemøtet søndag 1. november, møtte Trump et nytt heiarop fra tusener i menigheten. Han svarte med en trussel. Video: AP. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPA-LOCKA, FLORIDA (Dagbladet): Rett før midnatt natt til mandag amerikansk tid går Donald Trump på scenen i Opa-Locka utenfor Miami. Det er dagens femte gigafolkemøte i en vill innspurt for presidenten, som kjemper for å vinne fire nye år i Det hvite hus.

Han gir seg ikke med det. Mandag skal han holde fem nye folkemøter. I Nord-Carolina, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin.

VILL INNSPURT: Donald Trump på det femte folkemøtet hans søndag, i Opa-Locka i Miami. Han sto på scenen til omkring 00.45 lokal tid, samtidig som det er portforbud etter midnatt i fylket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VILL INNSPURT: Donald Trump på det femte folkemøtet hans søndag, i Opa-Locka i Miami. Han sto på scenen til omkring 00.45 lokal tid, samtidig som det er portforbud etter midnatt i fylket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dagbladet er til stede på folkemøtet i Opa-Locka der tusener har møtt opp i mørket. Det er portforbud i fylket mellom midnatt og seks om morgenen, men Trump gikk først på scenen rundt 23.45.

Smitterekorder

Trump startet med å skryte heftig av antall oppmøtte som sto tett i tett. Samtidig har USA opplevd smitterekorder i coronapandemien de siste dagene.

AVGJØRENDE: Kandidaten som har vunnet Florida, har vunnet hvert presidentvalg etter 1992. For Donald Trump er delstaten viktigst av alle. Dette sier velgerne hans i «vinn eller forsvinn»-delstaten. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- For et publikum! Dere ser bra ut. Vi kommer til å vinne min hjemstat og fire nye år i Det hvite hus, sier Trump, og sikter til at han har gjort Florida til sin hjemadresse.

Han skrøt av rekordtall i økonomien - altså økningen etter coronapandemien.

Donald Trump avlyste et planlagt valgmøte i Fayetteville, North Carolina torsdag. Vis mer

- Det er så mange rekorder. Rekorder, rekorder, rekorder!

- Selv Demokratene tror vi vinner, sier Trump, tilsynelatende full av energi på kveldens siste folkemøte.

Nye trusler

Midt under folkemøtet utbrøt plutselig publikum ut i rop «spark Fauci, spark Fauci» om den mangeårige lederen for USAs institutt for allergier og smittsomme sykdommer.

Trump hadde da kritisert Fauci og rådene fra regjeringens coronagruppe. Legen, som har vært leder for instituttet siden 80-tallet, har vært cornabekjempelsens ansikt utad i USA.

Slik Dagbladet tidligere har skrevet, har Fauci blitt en ny skyteskive for presidenten mot slutten av denne valgkampen.

Men svaret på ropet fra publikum her i natt, førte til nye trusler om å sparke Fauci. Presidenten har aldri gått så langt i sine uttalelser om Fauci før.

- Ikke fortell deg til noen, men la meg bare vente til litt etter valget. Jeg setter pris på rådet, sier han.

230 000 døde

Trump-tilhengere har ofte beskjeder som å «låse ham inne», også om Joe Biden, men Fauci-ropet var nytt. Coronahåndtering og restriksjoner er et svært hett tema i politisk tema i USA om dagen.

Republikansk seierRepublikansk ledelseHelt jevntDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data/uavklartSist oppdatert: 04.12.2020 15:54Kilde: DDHQ
Ingen data tilgjengelig enda

--

-- valgstemmer

Biden (n%)

n stemmer

Trump (n%)

n stemmer

Trump har fortsatt bagatelliseringen av coronaviruset etter at han selv ble smittet. Over 230 000 amerikanere er døde og ni millioner er smittet. I løpet av de siste dagene av valgkampen har han samlet mange titusener på folkemøter.

En Sanford-studie anslår at 700 dødsfall og 30 000 smittetilfeller kan stamme fra Trump-folkemøter mellom juni og slutten av september.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer