Nye ubåt-observasjoner er gjort i Stockholms skjærgård

- Vi har mange øyne der ute nå.

 NYE OBSERVASJONER:  Grenstad sa under en pressekonferanse i ettermiddag at forsvaret har «mange øyne i skjærgården» nå. Nye observasjoner er gjort, og disse skal nå ses nærmere på. Bildet er fra en pressekonferanse i helga. Foto: NTB Scanpix
NYE OBSERVASJONER: Grenstad sa under en pressekonferanse i ettermiddag at forsvaret har «mange øyne i skjærgården» nå. Nye observasjoner er gjort, og disse skal nå ses nærmere på. Bildet er fra en pressekonferanse i helga. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi søker etter noen som krenker Sveriges territorium, og det er uakseptabelt, sier admiral Anders Grenstad ved det svenske militæret.

Grenstad møtte i dag media på pressekonferanse i Stockholm.

Militæret opplyser at det er gjort to nye mulige ubåt-observasjoner, og Grenstad presiserte at det fortsatt ikke er bekreftet hvilken fremmed makt som Sverige mener har krenket deres territorium.

- Vi går ut fra at det er snakk om minst ett objekt vi søker etter, sier han videre. På videre spørsmål om det er flere ubåter man leter etter, gjentar Grenstad at det er snakk om minst ett objekt.

- Usikkert hva som er observert Grenstad sier at det er det han betegner som troverdige personer som har gjort observasjoner.

- Nå er tiden for å se på hva de har sett, sier han.

Grenstad sa på spørsmål fra TV4 at de har «mange øyne i skjærgården» nå.

- Alle observasjoner er fra publikum - vanlige folk. Vi har mottatt hundrevis av tips og etter å ha gått gjennom dette, har vi konkludert med at det var to som vi anser for å være interessant, sier Grenstad.

I forkant av spørrerunden og senere til Expressen sa han at de nye tipsene også kan ha vært bølger, lys eller noe annet som ikke har blitt oppfattet som naturlig. Det skal ikke ha vært tatt noen bilder av dette.

Grenstad sier at det ikke er noen planer om å avslutte søket etter den fremmede ubåten. Han sier at det vil bli gjort fortløpende vurderinger de neste døgnene.

- Tiden er på vår side, vi kan holde på mye lenger, sier admiral Grenstad.

Russisk ubåt? Det svenske forsvaret igangsatte fredag en stortilt sjøoperasjon utenfor Stockholm etter at det som betegnes som troverdige kilder har varslet om fremmed undersjøisk aktivitet. Søket har siden vært trappet opp i forsøk på å få opplysninger om det forsvaret beskriver som et «menneskeskapt objekt» i skjærgården utenfor Stockholm.

I helga publiserte forsvaret bilder av det fremmede objejektet som medier spekulerer i om kan være en russisk ubåt.

 MYSTISK : Forsvaret fikk dette bildet av det som skal være det fremmede objektet. Foto: Svenske forsvaret
MYSTISK : Forsvaret fikk dette bildet av det som skal være det fremmede objektet. Foto: Svenske forsvaret Vis mer