Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye underskudd i Naturvernforbundet

Krisen i Naturvernforbundet er langt fra over. Til tross gjentatte forsikringer om at økonomien er under kontroll, ligger det nå an til et underskudd for 1997 på en million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer, vil det bli oppsigelser innen kort tid. Generalsekretær i Naturvernforbundet, Terje Kronen vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

Som en bombe

Krisen er avverget og vi har nå situasjonen under full kontroll, fortalte generalsekretær i Naturvernforbundet, Terje Kronen, i Dagbladet i november i fjor. Kronen, og Naturvernforbundets leder, sa den gang at de var fullstendig uvitende om at organisasjonen de leder var på konkursens rand. «Ledelsen ble informert i april. Du kan trygt si at det kom som en bombe», uttalte Heidi Sørensen til Dagbladet. Ledelsen forsikret imidlertid at de hadde situasjonen under kontroll og la til grunn at resultatet for 1997 skulle gå i null. Nå sier Kronen at «det er dukket opp nye ting, som ikke er avklart ennå.»

- Dere hadde altså ikke den kontrollen dere trodde dere hadde?

- Jeg har ingen spesielle kommentarer til det, svarer Kronen.

For sene

Da det økonomiske kaoset i Naturvernforbundet ble kjent sent i fjor høst, kom det også fram at innsamlete penger til tv-aksjonen «Miljø for livet» var gått inn i Naturvernforbundets skrantende økonomi. Daværende innsamlingsrådsleder, høyesterettsadvokat Ørnulf Hagen, kalte dette å føre folket bak lyset.

- Vi har purret gjentatte ganger på Naturvernforbundet for å få de opplysningene vi trenger. Først nå har vi fått det vi skal ha, og regner med å ha konklusjonen klar snart, sier innsamlingskontrollens leder, Øivind Feght Knudsen.

- Synes du det er kritikkverdig at det har tatt så lang tid?

- Det er klart det er et viktig poeng at dette skjer raskt, slik at offentligheten har mulighet til å følge med, sier Feght Knudsen.

Skal betale

Terje Kronen forsikrer at utbetalingene til tv-aksjonsprosjektene skal gå som planlagt. Lånene Naturvernforbundet fikk av Natur og Ungdom og lokallagene skal også betales tilbake innen kort tid, lover han.

- Heidi Sørensen ble oppfordret til å gå av sist det raste som verst. Har de kritiske røstene internt kommet igjen med det nye underskuddet?

- Det har ikke vært noen kritikk. Årsresultatet får vi komme tilbake til når vi har tallene klare, svarer Terje Kronen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!