Nye underskudd i Naturvernforbundet

Krisen i Naturvernforbundet er langt fra over. Til tross gjentatte forsikringer om at økonomien er under kontroll, ligger det nå an til et underskudd for 1997 på en million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter det Dagbladet erfarer, vil det bli oppsigelser innen kort tid. Generalsekretær i Naturvernforbundet, Terje Kronen vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

Som en bombe

Krisen er avverget og vi har nå situasjonen under full kontroll, fortalte generalsekretær i Naturvernforbundet, Terje Kronen, i Dagbladet i november i fjor. Kronen, og Naturvernforbundets leder, sa den gang at de var fullstendig uvitende om at organisasjonen de leder var på konkursens rand. «Ledelsen ble informert i april. Du kan trygt si at det kom som en bombe», uttalte Heidi Sørensen til Dagbladet. Ledelsen forsikret imidlertid at de hadde situasjonen under kontroll og la til grunn at resultatet for 1997 skulle gå i null. Nå sier Kronen at «det er dukket opp nye ting, som ikke er avklart ennå.»

- Dere hadde altså ikke den kontrollen dere trodde dere hadde?

- Jeg har ingen spesielle kommentarer til det, svarer Kronen.

For sene

Da det økonomiske kaoset i Naturvernforbundet ble kjent sent i fjor høst, kom det også fram at innsamlete penger til tv-aksjonen «Miljø for livet» var gått inn i Naturvernforbundets skrantende økonomi. Daværende innsamlingsrådsleder, høyesterettsadvokat Ørnulf Hagen, kalte dette å føre folket bak lyset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer