Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye undersøkelser i Hagen-huset

Torsdag morgen var politiet på plass i Sloraveien 4.

FORSVINNING: For første gang på lenge var det igjen aktivitet fra politiet på eiendommen der Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Video: Henning Lillegård Vis mer

Torsdag morgen er politiet til stede i huset til savnede Anne-Elisabeth Hagen og hennes ektemann Tom Hagen.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at det skal gjennomføres nye undersøkelser:

- I alle store etterforskninger får vi svar som leder til nye spørsmål. Noen av disse må følges opp med nye undersøkelser, og det er også tilfellet i dag. Utover det har vi ingen kommentarer til undersøkelsene som gjøres, sier politiinspektør Tommy Brøske i en e-post til Dagbladet.

Det var VG som omtalte saken først. Politiet var på plass fra cirka klokka 9.30 til cirka klokka 11. To biler med fem sivilkledde polititjenestefolk gikk inn i huset med en svart plastkasse. De kom ut halvannen time senere med den samme kassen. Ifølge VG var lydekspert, Truls Birkeland, blant de som var på plass i Hagen-boligen.

HUSET: Politiet er i dag til stede i Sloraveien 4. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
HUSET: Politiet er i dag til stede i Sloraveien 4. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer
HALVANNEN TIME: Politiet var på plass i Hagen-boligen i cirka halvannen time. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
HALVANNEN TIME: Politiet var på plass i Hagen-boligen i cirka halvannen time. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer

Fortsetter i 2020

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018. Det har ikke vært livstegn fra Hagen siden og det har ikke vært ny kontakt med angivelige gjerningspersoner siden 8. juli.

Politiet hadde ambisjoner om å løse forsvinningssaken før 2019 var omme, men nå har de lagt strategi for det kommende året også.

I sommer endret politiet hovedteorien sin, og opplyste at de anså det som mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

INGEN SVAR: 31. oktober i 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Vil vi noen gang få vite hva som skjedde med kona til en av Norges rikeste menn? Reporter: Audun Hageskal. Video: Kristoffer Løkås / Lars Eivind Bones Vis mer

Sporene

Ett av sporene politiet forsøker å sirkle seg inn på er funnet av skoavtrykk. Politiet har identifisert skoavtrykket til å være av fra en Sprox-sko i størrelse 44-45-46, kjøpt på Spar Kjøp.

17. oktober i år kom ny informasjon, den gang om at konvolutten og brevpapiret som trusselbrevet i boligen var skrevet på, var kjøpt på Clas Ohlson. Kort tid etter ble det også kjent at det var funnet strips som stammet fra Biltema i huset.

I tillegg til kjøpene, er det særlig kjøretøy som er i etterforskernes søkelys. Etter å ha jobbet med omkring 20 biler, er tallet nå snevret inn til i underkant av ti. Dette ut ifra et avgrenset tidsrom og geografisk området som har høyest prioritert.

Politiet mener skoavtrykket tilhører en gjerningsperson.

Planlagt siden i sommer

Dagbladet kunne i forrige uke avsløre at vitner både i Norge og utlandet har kontaktet politiet, etter å ha observert det de mener er Anne-Elisabeth Hagen. Selv om politiet anser saken som en drapssak, finnes det fortsatt ingen bevis for at 69-åringen ikke er i live.

Politiinspektør Tommy Brøske har tidligere i høst fortalt til Dagbladet at sporene fra den såkalte motparten strekker seg et halvt år tilbake før Hagen forsvant.

Det mest konkrete sporet etter planlegging knyttes til løsepengekravet på nærmere 90 millioner kroner i kryptovaluta, framsatt via et trusselbrev som ble funnet i Hagen-ekteparets bolig.

- Gjennom etterforskningen av dette, så har vi funnet det vi mener er forberedelseshandlinger tilbake til tidlig sommeren 2018. Dette tidspunktet er da ut ifra etterforskningen av kryptovaluta-sporet, sa Brøske.