Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Nye» US3 lover ny og bedre CD

NY CD: US3 kommer med ny CD før jul. Besetningen er imidlertid nesten helt skiftet ut i forhold til «Hand On The Torch», gruppas første og hittil eneste CD. Foto: BJØRN HALFDANSEN MOLDE (Dagbladet): - Vi holder på med å mikse den nye CD-en nå. Meningen er å få ut en singel i september, hele CD-en i november. Før jul, vet du ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sier ræpperne Shabamm Sahdeeq og KCB!, to navn du ikke finner på noen dåpsattest, men derimot i besetningen til US3, bandet som fire NRK-kvelder i uka «sommeråpner» Norge med noen takter «Cantaloop» fra sin bejublede debut-CD, «Hand On The Torch».

I går kveld tjuvåpnet bandet Molde-festivalen med sin hip hop/acidjazz, på en kresen turné som foruten Molde bare omfatter jazzfestivalene i Pori, Montreux og London.

Hip hop

US3 anno 1996 har skiftet besetning, og verken Shabamm eller KCB! var med i den gjengen som spilte inn «Hand On The Torch» i 1993.

KCB! kom til US3 i 94, mens Shabamm er helt ny. Begge er fra New York, og bor i henholdsvis Brooklyn og Bronx. Siden US3 er et engelsk band, er London for tida basen.

- Nesten som å være på ferie i forhold til New York, kommenterer Shabamm, og bedyrer at han ikke savner den hektiske energien fra New York-gatene.

Både han og KCB! har hip hop-bakgrunn, men KCB! røper at han fikk jazzen inn som forskudd på farsarven, siden faren var og fortsatt er manager for berømte The Jazz Crusaders.

Pepper

- Den nye CD-en heter «Jazz Corner of The World», og jeg påstår at den er bedre enn «Torch». Også musikalsk bedre, men først og fremst tekstmessig bedre, sier Shabamm.

- Vi fikk mye «pepper» for tekstene sist, så denne gangen har vi virkelig lagt vekt på dem.

- Spesielle temaer?

- Mange. Singelen, som musikalsk kan minne litt om «Cantaloop» handler om kriminalitet, at du ikke kan regne med å slippe unna hver gang hvis du først gir deg ut på greia.

- Sampler dere stadig musikk fra Blue Note-arkivene?

- Vi henter ting derfra, ja. Vi vil gjerne vise vår respekt for de store jazzmusikerne, og gjør det ved å «sitere» dem i musikken vår. Vi er enig med dem som sier at hip hop og ræpp på mange måter spiller den samme fornyende, og kanskje opprørske rollen som bebop gjorde da den revolusjonerte jazzen på 40-tallet, sier US3-ræpperne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media