VIL ENDRE REGLER:  Moderniseringsminister Jan Tore Sanner ønsker å lette på kravene til utleieboliger. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL ENDRE REGLER: Moderniseringsminister Jan Tore Sanner ønsker å lette på kravene til utleieboliger. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Nye utleieregler kan gjøre det lavere under taket

Hvis regjeringen får det som den vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kravene til utleieboliger er for strenge, mener regjeringen. Et nytt forslag åpner for å gjøre det lavere under taket i hybler, rom og leiligheter.

- Vi vil gjøre det enklere og billigere å tilpasse eksisterende boliger og øke tilgangen på utleiehybler, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Regjeringen foreslår flere forskriftsendringer som vil gjøre det lettere å bygge om rom til boligformål. For eksempel reduseres kravet til romhøyde fra 2,2 til 2 meter og deler av taket kan være skrått. Det fires også på kravet om eget bad og toalett i utleieenheten dersom det er tilgang til avtrede ellers i boligen.

- Det er ikke bare dyrt og vanskelig å oppfylle dagens tekniske krav i eldre boliger, det er noen ganger umulig, sier Sanner.

Han understreker at regjeringen ikke lemper på reglene om sikkerhet og rømningsveier.
(NTB)