Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye utspill

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I serien av friske utspill fra nye statsråder kom forsvarsminister Kristin Krohn Devold i går endelig på banen. Vi har savnet henne. I Aftenposten gikk hun inn for at vi skal kjøpe 60 nye kampfly i stedet for 48. De mange milliardene dette koster, vil Krohn Devold ta fra oljefondet. For dette er penger som skal brukes i utlandet, og som ikke vil få virkning i vår hjemlige økonomi, sier hun.
  • Finansminister Per-Kristian Foss måtte få frokosten sin ødelagt i går. Hans partifelle overgår Carl I. Hagens løsslupne omgang med oljemillardene. Hun ser også bort fra prinsippet om gjenkjøpsavtaler for norsk industri. Så må vi notere at vi har fått en forsvarsminister som mener en bråte kampfly er velegnet våpen mot terrorister og bakterier. Men statsminister Bondevik har fått et større problem enn Foss. En regjering kan ikke opptre som et bedriftsseminar hvor fagforeningene fremmer sprikende og dristige krav. Den er iallfall ingen samarbeidsregjering.
Hele Norges coronakart