Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17. mai-været

Nye værprognoser: Stort sett hele landet får nedbør på 17.mai, men på ulike tidspunkt

Kun Svalbard slipper unna regnværet, ifølge meteorologen. 

Våt feiring: Det er ventet nedbør på nasjonaldagen, men mye blir det ikke, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Per Løchen / NTB scanpix
Våt feiring: Det er ventet nedbør på nasjonaldagen, men mye blir det ikke, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og det kan se ut til at paraplyen blir god å ha under feiringa.

Ifølge meteorologen vil stort sett hele landet få nedbør på 17.mai, men regnet faller på ulike tidspunkt.

- Prognosene har endret seg litt, så det ser egentlig bedre ut for hele landet. Nedbøren kommer tidligere, så det vil regne mest den 16.mai, og ikke fullt så mye på nasjonaldagen. Det er ikke snakk om mye regn, men litt blir det, forteller meteorolog Ine-Therese Pedersen hos Meteorologisk institutt til Dagbladet søndag kveld.

Regn tidlig på dagen i sør

- Østlandet og Sørlandet får nedbør på starten av dagen, men det blir opphold utover ettermiddagen. Temperaturene vil ligge på mellom 12 og 15 varmegrader, så det ser ikke så aller verst ut, sier Pedersen.

Vestlandet mest utsatt

Mest regn blir det på Vestlandet sør for Stad.

- Nedbøren kommer fra vest, så Vestlandet er mest utsatt. Der vil det regne mest tidlig på dagen, men det blir opphold allerede utover formiddagen.

- Midt-Norge får også regn på starten av dagen, før det blir opphold. Regnet beveger seg nordover, så nedbøren kommer senere jo lenger nord i landet man befinner seg, forklarer meteorologen.

Det betyr at Nord-Norge får opphold tidlig på dagen, og nedbør etter hvert.

- I Nordland ser det ut til at nedbøren kommer på formiddagen, mens Troms får regnet godt etter lunsj. I Finnmark vil det ikke regne før utover kvelden, og på vidda er det liten sannsynlighet for regn. Det vil uansett regne mest langs kysten, sier Pedersen.

- Vi som jobber hos Værvarslinga i Tromsø har forresten planlagt at snøen her skal smelte til 17.mai, og det er det nok gode sjanser for, siden snødybden kryper raskt nedover. Nå er vi lei av snøen, ler meteorologen.

Opphold på Svalbard

Hun trekker fram Svalbard som værvinneren på 17.mai.

- Spitsbergen får opphold og sol hele dagen, så de får nok det fineste og klareste 17.mai-været, selv om det blir kaldt og mellom 5 og 10 minusgrader.

Kort oppsummert:

- For dem som skal gå i tog, ser det altså ut til at det blir finest å gå tidlig på dagen i Nord-Norge, og senere på dagen i Sør-Norge. Uansett vil alle få lange perioder med opphold, så det blir nok fine værbilder på NRK sin 17.mai-sending i år også, humrer meteorologen.