Nye vitner har meldt seg

Politiet vil i dag be om fire ukers varetekt for den drapssiktede samboeren til Linda Didriksen. Samtidig har to nye vitner meldt seg i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på søndag at to nye vitner meldte seg for politiet. Vitnene mener de har relevante opplysninger i drapssaken, og ble avhørt går. Politiet vil nå sjekke de nye vitneopplysningene, skriver Nordlands Framtid.

Politiinspektør Ann Rødvei ville i går ikke si noe til avisa om hvilke observasjoner de nye vitnene skal ha kommet med, hvem de er eller hvor de er hjemmehørende.

Varetekt

I dag utgår varetektsfengslingen for den 20 år gamle drapssiktede samboeren til Linda Didriksen. Politiinspektør Rødvei vil be om ytterligere fire ukers varetekt for 20-åringen. Prosedyren vil bygge på fare for bevisforspillelse.

Den drapssiktedes advokat, Roald Angell jr., mener det ikke foreligger noe nytt i saken som tilsier ytterligere varetektsfengsling. Han regner ifølge Nordlands Framtid med at dersom forhørsretten tar fengslingsbegjæringen til følge, vil kjennelsen påkjæres til lagmannsretten.

Politiet rekner med å ha en innstilling i saken klar i løpet av fire uker. Den vil da bli sendt til statsadvokaten i Nordland.

Forsvant sporløst

Linda Didriksen (18) forsvant fra hybelen sin på Meløy 1. juni i fjor. Nøyaktig ett år seinere ble levningene funnet - skjult av torv og gras - ved Storvikskaret i nabokommunen Gildeskål. Politiet slo fast at det dreide seg om drap.

Fredag 15. juni ble samboeren (20) pågrepet og siktet da han møtte til avhør. Han har siden sittet varetektsfengslet i Bodø kretsfengsel. 20-åringen har nektet å la seg avhøre siden 29. juni, og stiller løslatelse som krav for ytterlige avhør.

DØD: Linda Didriksen (18).
BER OM VARETEKT: Politiinspektør Ann Rødvei i Bodø politidistrikt.