Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye vitner melder seg i Sogndal

Mellom 40 til 50 vitner er avhørt av politiet i Sogndal i forbindelse med etterforskingen av Arve Beheim Karlsens mystiske drukning fredag 23. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag begraves Arve Beheim Karlsen i Hafslo kirke i Luster kommune. Samtidig melder det seg stadig nye vitner som oppholdt seg i Sogndal den aktuelle kvelden.

- Vi har avhørt et sted mellom 40 og 50 vitner, og stadig er det nye som melder seg, sier lensmann Arne Johannessen i Sogndal til NTB. Johannessen leder etterforskingen av drukningssaken som har satt sitt preg på hele distriktet.

Han vil ikke kommentere om politiet har gjort noen tekniske funn eller har fått vitneutsagn som kan føre til et gjennombrudd i etterforskingen. Lensmannen påpeker at politiet står midt oppe i en intensiv etterforsking for å kartlegge hva som skjedde i Sogndal kvelden den 23. april.

Den ene av de to 17-åringene, som begge er siktet for forsettelig drap og trusler med rasistisk innhold under særdeles skjerpende omstendigheter, ble i Indre Sogn forhørsrett løslatt fredag. Kjennelsen ble påkjæret av påtalemyndigheten til Gulating lagmannsrett, som ennå ikke har behandlet påkjæringen.

Den andre 17-åringen ble etter eget samtykke varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Etter at høyesterettsadvokat Tor Erling Staff overtok som forsvarer, ble også denne kjennelsen påkjært til Gulating lagmannsrett.

(NTB)