Nye vitner skal avhøres i Birgitte Tengs-saken

Sør-Vest politidistrikt har i seks måneder etterforsket det 22 år gamle drapet på Birgitte Tengs. Nå skal de avhøre nye vitner saken. 

NYE AVHØR: I forbindelse med den fornyede etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs, skal politiet avhøre både gamle og nye vitner. Foto: Våge studio / NTB scanpix
NYE AVHØR: I forbindelse med den fornyede etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs, skal politiet avhøre både gamle og nye vitner. Foto: Våge studio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nå er vi en fase hvor vi identifiserer personer vi ønsker å avhøre. Vi skal på et tidspunkt foreta avhør av vitner som har vært inne til avhør tidligere, men også av nye vitner, som ikke tidligere har vært inne til avhør, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt til VG.

Etterforskningen av saken om 17 år gamle Tengs som ble funnet drept like ved hjemmet sitt på Karmøy i mai i 1995, ble gjenopptatt for seks måneder siden. Politiet sier det er potensial for oppklaring så lenge de etterfrosker saken.

Nå jobber majoriteten av etterforskerne med å utpeke vitner som er av interesse for politiet, mens andre fortsetter analysearbeidet, opplyser Berge.

- Vi mener det fortsatt finnes vitner som kan belyse hva som skjedde, påpeker politiadvokaten og sier at politiet hele tiden tar høyde for at det er over 20 år siden drapet skjedde.

- Vi følger Kripos' anbefaling og ser på aktuelle personer som ikke har vært undersøkt nærmere tidligere. Vi ser på aktuelle kandidater, enten de er basert på etterforskningen fra den gang eller tips som er kommet inn senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer