Nye voldelige demonstrasjoner i København

Brenner bål og knuser ruter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En demonstrasjon til minne om det danske ungdomshuset på Nørrebro i København har i natt tatt en voldelig retning.

Mer enn 1000 ungdom har samlet seg og sperrer Nørrebrogaten slik at trafikken ikke kommer fram.

De har tent opp store bål og satt fyr på flere containere og søppelkasser, og smadret vindusrutene i en rekke butikker, skriver Berlingske Tidende.

Flere maskerte demonstranter kaster brustein, skriver bt.dk.

Noen har tatt seg inn i en teppebutikk og plyndret den for tepper og annet brennbart materiale som brukes i gatebålene.

Demonstrasjonen til minne om ungdomshuset begynte fredelig i går kveld, men eskalerte utover natten.

Rundt klokken 01. begynte politiet å bruke tåregass. 01.15 hadde politiet omringet demonstrantene, og via høytalere ba  de ungdommen om å oppløse demonstrasjonen og forlate området.

Rundt halvparten fulgte politiets oppfordring, men ca 400 har fortsatt aksjonene og viser ikke tegn til å forlate området, skriver bt.dk.

Minst to personer er anholdt av politiet.

- Dette er ikke lenger en demonstrasjon. Dette er rene opptøyer. Nørrebro brenner, sa vaktleder i politiet Mads Firling til Ritzau rett etter klokken 1.30.

Lørdag var det et halvt år siden politiet ryddet Ungdomshuset på Jagtvej. Aksjonen utløste store opptøyer som spredte seg rundt i København og varte i flere dager. Ungdomshuset ble raskt revet av de nye eierne, en religiøs gruppe, etter at ungdommene var fjernet

«Vi gir oss ikke, vi glemmer ikke og vi tilgir aldri. Derfor skal gatene enda en gang fylles så vi kan fortelle politikerne at vi er mange og at vi vil ha et nytt ungdomshus nå,» het det i invitasjonen til demonstrasjonen, skriver NTB.

• Er du i nærheten?  Send oss epost eller MMS/SMS til 2400 eller tips oss på 24 00 00 00

(Dagbladet.no kommer med mer)