FANT VRAKRESTER: Sjef for Mosambiques Sivile luftfartsinstitutt, Joao de Abreu viser fram vrakrester som trolig stammer fra den forsvunnede MH370-flighten. Foto: AFP PHOTO / ADRIEN BARBIER
FANT VRAKRESTER: Sjef for Mosambiques Sivile luftfartsinstitutt, Joao de Abreu viser fram vrakrester som trolig stammer fra den forsvunnede MH370-flighten. Foto: AFP PHOTO / ADRIEN BARBIERVis mer

Nye vrakrester stammer høyst trolig fra MH370

De to vrakrestene som ble funnet i Mosambik stammer «nesten med sikkerhet» fra det savnede Malaysia Airlines-flyet, slår tekniske spesialister fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vrakdelene ble sendt til analyse i Australia.

- Analysene har konkludert med at vrakrestene nesten med sikkerhet stammer fra MH370. Det at slike deler har blitt funnet på østkysten av Afrika stemmer overens med driv-modelleringene som er gjort og bygger opp om våre søk i Indiahavet, sier Australias infrastruktur- og transportminister Darren Chester.

Det var tidligere i måneden at funnet av de nye vrakrestene ble gjort kjent.

Malaysia Airlines' flight MH370 forsvant 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Flyet antas å ha styrtet i Indiahavet. En del av maskinens vinge ble funnet på den franske øya Reunion i fjor sommer. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram