Nye World Trade Center

I går ble seks forslag lagt fram - se alle bildene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 11. september startet New York-guvernør George Pataki The Lower Manhattan Development Corp (LMDC). som har sett på hva som skal gjøres med området etter terrorangrepet mot World Trade Center. Før nyttår skal planene for det nesten 65.000 kvadratmeter store området være klare, melder CNN.

- Vi skal bygge. Nå er det ikke lenger et spørsmål om vi skal, men hvordan, sier styreleder John Whitehead.

Planene så langt er fra fire til seks kontorbygninger, som vil ha mellom 32 og 85 etasjer. Bygningene skal huse butikklokaler på 55.000 kvadratmeter.

Minnesmerke

I alle forslagene blir flere kvadratmeter satt av til et minnesmerke for de nær 2900 kjente ofrene, samt de seks som døde da det gikk av en bombe i World Trade Center i 1993. De fikk sitt minnesmerke ødelagt i terrorangrepet.

Tre av forslagene har også «fotavtrykk» av gamle World Trade Center, der de to tårnene sto oppført.

- Bygningene vil bli høye og store, men det var også World Trade Center. Disse nye bygningene vil imidlertid ikke bli like store som de gamle, Jack Beyer i arkitektfirmaet Beyer Blinder Belle.

- Bygningene er praktiske og kan bli vakre, sier John Whitehead.

Vil lytte til folket

Etter en periode for publikum skal få muligheten til å komme med kommentarer, skal LMDC stå igjen med tre forslag i september. Før jul skal ett forslag stå igjen.

Samtidig vil en designkonkurranse for minnesmerke settes i gang.

Allerede i høst begynner arbeidet med å gjenoppbygge området. Ødelagte undergrunnsbaner og toglinjer skal da restaureres.

Det var ikke bare de to tårnene som ble ødelagt i angrepet. Også andre bygninger i komplekset (3 World Trade Center, 4 World Trade Center, 5 World Trade Center og 6 World Trade Center) fikk store skader eller ble ødelagt.

Operahus?

Det forventes hete debatter i de kommende ukene om boliger i området, utvidet grøntareale og kulturelle planer - som fore eksempel et operahus.

- Vi må se på hvem som ønsker å leie eller kjøpe i området. Jeg tror vi kommer til å se en demokratisk prosess fungere slik den skal her, sier borgermester Bloomberg.

  • De nye bygningene vil trolig ikke, uansett hvilket alternativ som velges, være klare for innflytning før i 2005.
«MEMORIAL PROMENADE»
«MEMORIAL GARDEN»
«MEMORIAL TRIANGLE»
«MEMORIAL PLAZA»
«MEMORIAL PARK»
«MEMORIAL SQUARE»