Texas

Nyfødt baby forlatt i koffert

Var bare to timer gammel da han ble funnet nær en søppelpresse.

DUMPET I KOFFERT: Politiet i Arlington har sluppet bilde av kofferten babyen ble funnet i lørdag morgen. Foto: Politiet
DUMPET I KOFFERT: Politiet i Arlington har sluppet bilde av kofferten babyen ble funnet i lørdag morgen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag morgen fikk politiet i Arlington i Texas en melding fra en kvinne som hadde hørt barnegråt fra en koffert nær en søppelpresse.

Da hun åpnet kofferten, fant kvinnen en nyfødt gutt, forlatt med både navlestreng og morkake, opplyste politietterforsker i Arlington, Morgan Speer under en pressekonferanse tirsdag, ifølge NBC.

Gutten ble fraktet til sykehuset, og skal ha vært kald, men uten tegn til skader da han ankom.

Leter etter mora

Gutten, som har fått navnet Jason, ble veid til i overkant av to kilo på sykehuset, og anslås å være født mellom fire og seks uker for tidlig. Ifølge politiet skal han ha vært bare to timer gammel da han ble funnet.

- Dette barnet er velsignet. Alle er bare glade for at han er i live, sa Speer under pressekonferansen.

Jason skal etter forholdene ha det bra, skriver Fort Worth Star-Telegram. Ifølge lokalavisa leter politiet nå for fullt etter barnets mor.

De har blant annet snakket med mange beboere i komplekset der gutten ble funnet, og bedt lokale sykehus og legevakter om å være på utkikk. Men foreløpig har de ikke funnet spor av henne.

La ut bilde av kofferten

Tirsdag la politiet ut et bilde av kofferten, samt teppet og skjerfet som lå inni sammen med det nyfødte barnet.

Speer har ikke villet svare på hvorvidt mora vil bli siktet for handlingen dersom de finner henne, men ber publikum om å ta kontakt dersom de kjenner igjen noen av gjenstandene i bildet.

- Akkurat nå er hovedbekymringen vår at vi ikke vet hvor mora er, og om hun er trygg, sa Speer.

Onsdag skal representanter fra barnevernstjenesten møte en dommer, og overta omsorgen for gutten inntil videre.

Kan gi fra seg barn

Texas har et lovverk som tillater nybakte foreldre å etterlate barn til sykehus, legevakt eller barnevernsinstitusjoner fram til de er 60 dager gamle.

Dersom man ikke ønsker eller takler å ta vare på barnet sitt, kan man altså si fra seg omsorgen, helt anonymt. Det forutsetter at barnet blir levert uten tegn til å ha blitt mishandlet.

Hensikten med loven er ifølge Fort Worth Star-Telegram å beskytte uønskede barn fra å bli skadd eller drept.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer