Danmark:

Nyfødt baby funnet forlatt

Ble funnet gråtende av forbipasserende.

ILLUSTRASJONSFOTO: En liten jente ble funnet forlatt i Danmark denne uken. Foto: Rex Shutterstock
ILLUSTRASJONSFOTO: En liten jente ble funnet forlatt i Danmark denne uken. Foto: Rex Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var lyden av barnegråt som gjorde at en oppmerksom forbipasserende fant et forlatt spedbarn i Vanøse i København mandag kveld. Spedbarnet ble funnet svøpt på bakken, og viste seg å være en liten jente bare noen få dager gammel. Dette forteller Jesper Beuschel, politiinspektør ved Københavns Politi, til TV 2 DK.

Etterlyser moren

Beuschel opplyser om at jentebarnet ikke er skadet, men at hun er innlagt på sykehuset og vil deretter bli tatt hånd om av kommunen. Dansk politi etterlyser vitner og oppfordrer moren til å melde seg.

- Vi vil gjerne ha tak i moren slik at hun kan få den hjelpen hun trenger, sier politiinspektøren.

- Ta kontakt med sykehuset

- Finner man et forlatt spedbarn er det viktig å pakke det godt inn, gjerne i egen jakke, og ta med barnet til nærmeste sykehus slik at det kan få næring og en helsesjekk så raskt som mulig. Spedbarn har dårlig temperaturregulering og kan fort bli nedkjølt. Kontakt nødnummer så får du veiledning og hjelp, sier Hanne Charlotte Schjelderup, leder for Jordmorforbundet til Dagbladet.

JORDMOR: - Pakk inn barnet og kontakt nødnummer, råder Hanne Charlotte Schjelderup, leder i Jordmorforbundet NSF.
JORDMOR: - Pakk inn barnet og kontakt nødnummer, råder Hanne Charlotte Schjelderup, leder i Jordmorforbundet NSF. Vis mer

Schjelderup forteller at ikke er mulig for mødre å etterlate barna sine anonymt hos en institusjon i Norge, men at helsepersonell har taushetsplikt i slike tilfeller. Hun oppfordrer derfor sårbare mødre som føler de ikke er i stand til å ta vare på barnet sitt å ta kontakt med nærmeste fødeavdeling eller kommunejordmor slik at de kan få hjelp i tide.

- Mødre får da trygg fødselshjelp og kan være sikker på at barnet blir tatt hånd om rett etter fødselen og overlever. Det er også mulig å adoptere bort barnet dersom mor ønsker dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer