DØDE PÅ SYKEHUS:  Et av de syv barna som ble smittet av tarmbakterier på Stavanger universitetssykehus døde i dag.

Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
DØDE PÅ SYKEHUS: Et av de syv barna som ble smittet av tarmbakterier på Stavanger universitetssykehus døde i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

Nyfødt barn døde av tarmbakterie

Et av de syv barna som ble smittet av tarmbakterier på Stavanger universitetssykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallet fant sted i dag på Stavanger universitetssykehus(SUS), melder NRK.

- Vi har grunn til å tro at årsaken er blodforgiftning, opplyser direktør Inger Cathrine Bryne ved sykehuset til kanalen.

Bakterien barnet hadde blitt smittet av har navnet klebsiella pneumoniae. Bakterien inngår i normalfloraen til menneskekroppen, men kan forårsake alvorlig sykdom hos personer med nedsatt immunforsvar.

Torsdag ble det kjent at totalt syv nyfødte barn hadde blitt smittet av tarmbakterien, noe som var halvparten av barna på nyfødtavdelinga da smitten spredde seg, ifølge NRK.

På spørsmål fra Dagbladet, svarte SUS at de foreløpig ikke kunne si noe om tilstanden til de seks andre barna.

Stavanger universitetssykehus holdt i ettermiddag en pressekonferanse om dødsfallet.

- Dette er det verste vi kan oppleve, å miste et barn under slike omstendigheter. Men hele Helse-Norge er nå kjent med omstendighetene ved Helse Stavanger og bistår oss etter beste evne, sa direktør ved SUS, Inger Cathrine Bryne, ifølge Stavanger Aftenblad.

Dette er det andre utbruddet med bakterien ved sykehuset. Forrige gang var vinteren 2009, da med en mer aggressiv og resistent bakterie, skriver NTB.

Denne gangen dreier det seg om bakterier som er resistente mot en enkelt type antibiotika, ikke mot alle typer antibiotika, ifølge Bryne.

Dagbladet oppdaterer saken.