USA:

Nyfødt kastet i søpla

En amerikansk kvinne er siktet for drapsforsøk etter rystende hendelse.

RYSTET: Politisjef i Hubbs i USA sier han aldri har opplevd noe liknende. Video: Joe Imbriale Vis mer
Publisert

En ung kvinne fra delstaten New Mexico i USA er arrestert og siktet for drapsforsøk og barnemishandling etter det hun selv har beskrevet som en panikkhandling.

En video fanget på CCTV (kameraovervåkning) viser den 18 år gamle kvinnen som parkerer bilen sin ved en søppelcontainer, før hun åpner døra i baksete og tar ut en pose med det som ifølge politiet inneholdt det nyfødte barnet. Etter å ha slengt posen i søppelcontaineren forlot kvinnen område, viser videoen.

Det lille barnet ble funnet seks timer seinere av en gruppe mennesker som ifølge AP var på utkikk etter noe av verdi i søppelcontaineren.

Se videoen øverst i saken.

- Fikk panikk

- Deres raske reaksjon i denne nødssituasjonen var avgjørende for å redde babyens liv, sa politisjef August Fons ifølge Sky News.

Politisjefen sier at det var kvinnens bilskilt som gjorde at de kunne knytte henne til hendelsen, og opplyser samtidig om at barnets tilstand skal være stabil.

Kvinnen skal ha dratt frivillig ned på politistasjonen etter at politiet hadde snakket med foreldrene hennes, skriver samme nettsted.

På politistasjonen skal kvinnen ha forklart at hun ikke visste om graviditeten før dagen i forveien og at hun av den grunn handlet i panikk.

- Hun forklarte videre at hun fikk panikk, at hun ikke visste hva hun skulle gjøre eller hvem hun skulle ringe. Hun sa deretter at hun kuttet navlestrengen, pakket babyen inn i et håndkle og la babyen i en hvit søppelpose som inneholdt søppel og deretter i en større søppelsekk, sa politisjefen.

RYSTET: Bilder fra kameraovervåkningen viser kvinnen kaste barnet i søppelcontaineren. Foto: CCTV
RYSTET: Bilder fra kameraovervåkningen viser kvinnen kaste barnet i søppelcontaineren. Foto: CCTV Vis mer

Brast i gråt

En video som er tatt seinere den samme dagen viser tre personer som er i ferd med å kaste søppel, og som plutselig merker at noe ikke er som det skal. En av personene får babyen kjapt ut av søppelposen før de etter hvert tilkaller politiet.

Eieren av butikken, hvor søppelcontaineren står og som disponerer overvåkningskameraet, uttalte til Sky at han trodde det hadde vært innbrudd i butikken hans da politiet ba om å få se på overvåkningsbildene.

- Ingen ville fortelle meg det, men jeg visste at noe var galt da de trengte å se CCTV-en min. Da jeg spurte dem hva de lette etter, fortalte de meg det og jeg brøt sammen i gråt, sa Joe Imbriale.

Han la til at det var kaldt den nevnte dagen og at lokalsamfunnet var sjokkert over hendelsen.

- Dette er en guddommelig inngripen. Ingen kan tro at babyen overlevde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer