Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
VIRALT: Dette bildet som det vietnamesiske sykehuset postet på facebook har gått viralt. Foto: Tran Viet Phuong, Hai Phong International Hospital Vis mer

Født mot alle odds:

Nyfødt med mors spiral i hånda

En kvinne fra Vietnam fødte nylig sitt tredje barn. Dette skjedde til tross for at hun hadde spiral.

Legene fikk seg nylig en opplevelse ut over det vanlige ved sykehuset i byen Hai Phong i Vietnam. Tirsdag forrige uke ble en liten gutt født, og like etter kom også morens spiral. Det skriver vietnamesiske VN Express.

Da gutten ble født skal spiralen ha kommet ut like etter og gutten skal så ha grepet tak i den, forteller legen Tran viet Phuong til VN Express.

Det var også han som tok bildet.

- Interessant

Phuong er lege ved Hai Phong internasjonale sykehus. Bildet har ført til massiv oppmerksomhet fra flere hold. I skrivende stund har innlegget blitt delt over 4000 ganger og har over 3000 likes.

- Etter fødselen tenkte jeg at det var interessant at han holdt spiralen, så da tok jeg bilde av det. Jeg hadde aldri trodd at det skulle få så mye oppmerksomhet, sier Phuong.

Kvinnen skal ha hatt spiralen i to år før hun oppdaget at hun var gravid. Ifølge Phuong har spiralen muligens ikke blitt plassert riktig ved innsetting.

To barn fra før

Hun fikk satt inn spiralen to år tidligere, på sitt lokale sykehus. Hvorvidt gutten er blitt unnfanget mot alle odds, noe ved spiralen var galt eller om den ble plassert uriktig, har ikke sykehuset fått klarhet i, skriver VN Express.

Beveger spiralen seg etter at den er blitt plassert, er det heller ikke sikkert at den er like effektiv. Til tross for at spiraler anses som et sikkert prevensjonsmiddel, så oppdaget moren at hun var gravid etter 5 uker.

Moren til den lille gutten er 34 år gammel og har to barn fra før. Ifølge sykehuset var gutten sunn og frisk etter fødselen, og han veide 3200 gram.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!