Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyfødte Ceren ble forlatt på en vei i Tyrkia

Reddet av høygravide Maria Sacha Kristiansen (25) som ammet barnet.

HELTINNE: Danske Maria Sacha (25) ammet babyen som lå forlatt i veikanten og reddet trolig livet til jentebarnet. Foto: Privat.
HELTINNE: Danske Maria Sacha (25) ammet babyen som lå forlatt i veikanten og reddet trolig livet til jentebarnet. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nyfødte jentebabyen Ceren ble 28. juni i år funnet etterlatt i veikanten i den tyrkiske feriebyen Kusadasi. Babyen ble forlatt kort tid etter fødselen i den stekende sola.

Den lille jenta overlevde trolig fordi den høygravide 25-årige Maria Sacha Kristiansen ved et fantastisk lykketreff befant seg i en taxi på vei til flyplassen etter en ferie i Tyrkia med sin mann og deres sønn på tre år, skriver Ekstrabladet.

Da hun fikk se den lille livløse jenta i armene begynte melken å renne og hun la instinktivt barnet til brystet. Etter at barnet var mett ble den lille jenta fraktet til sykehuset.

Mora meldte seg Nå viser det seg at kvinnen som forlot babyen er student, og har fått barnet utenfor ekteskap. Hun er fattig og ønsker ikke å ta seg av barnet, ifølge hurriyet.com. Kvinnen meldte seg selv for tyrkiske myndigheter og erklærte at det er hun som er moren til barnet.

Den danske 25-åringen, som venter sitt eget barn i neste måned, sier til den danske avisa Ekstrabladet at hun aldri vil forstå seg på handlingene til kvinnen.

-Jeg er glad for at hun meldte seg, for da har også jeg fått en forklaring på hvorfor hun gjorde det. Men jeg kommer aldri til å forstå det. Jeg synes også det er litt rart at hun er fattig om hun er på universitetet, sier hun.

Født utenfor ekteskap Fordi Maria Sacha selv er høygravid var hun i stand til å amme barnet, og hun er overbevist om at hun reddet barnets liv.

- Jeg er glad for at man har funnet moren, og jeg er lettet på babyens vegne. Hvis hun er interessert har hun muligheten til å finne ut hvor hun kommer fra og få svar på spørsmål om sin skjebne når hun vokser opp.

Kvinnen har derimot uttalt at hun ikke ønsker å ha noe med barnet å gjøre.

-Hun sier hun er glad for at barnet overlevde, og at det har fått en adoptivfamilie. Jeg forstår bare ikke hvorfor hun ikke ga barnet opp til adopsjon med en gang, sier Maria Sacha til lokalavisa Horsens Folkeblad.  

Den tyrkiske kvinnen er foreløpig løslatt, men kan vente seg rettslig etterspill, melder tyrkiske medier.

POPULÆRT: Feriestedet Kusadasi i Tyrkia er populært blant turistene. I juni i år fant den 25-årige Maria Sacha Kristiansen en nyfødt baby forlatt i veien. Foto: AFP PHOTO / ANATOLIAN NEWS AGENCY
POPULÆRT: Feriestedet Kusadasi i Tyrkia er populært blant turistene. I juni i år fant den 25-årige Maria Sacha Kristiansen en nyfødt baby forlatt i veien. Foto: AFP PHOTO / ANATOLIAN NEWS AGENCY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media